Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Ismét hegymenetben a Volán
Ismét hegymenetben a Volán Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2014. október 27.

Image

Az utóbbi időszakban újra a szebbik arcát mutatja az Osztrák Profi Jégkorong Bajnokságban szereplő Fehérvár AV19 csapata. A legerősebb honi alakulat a pénteki, Linz elleni szép győzelem után az öt ország 12 együttesét felvonultató ligát eddig legtöbbször megnyerő Klagenfurtot verte vasárnap este 3-1 -re, így a legutóbbi hat meccse során ötödször diadalmaskodott, ezzel pedig stabilizálta pozícióját az alapszakasz tabellájának 5. helyén. A Volán góljai közül Banham kettőt, Sikorcin egyet szerzett.
 
A mérkőzés végig kiegyenlített csatát hozott. A Klagenfurt szerezte meg a vezetést már a 4. percben egy emberelőnyös találattal, s ekkor alighanem kevesen hitték, hogy ez nem csak az első, egyben az utolsó osztrák gól is volt ezen a derbin, pedig végül ez történt.
 
A Fehérvár védelme és kapusa, Robinson jól állta a sarat a hátralévő 56 percben, miközben a vendégek kapuja előtt háromszor is jól koncentráltak a hazai játékosok. KIváltképp a rutinos, egykor az NHL-ben is eredményes, még a kanadai ligaválogatottban is szereplő Frank Banham volt elemében.
 
Ő egyenlített a 12. minutumban egy szép felső sarkos lövéssel, majd a 24. perc legvégén is ő emelt a KAC hálójába egy emberelőnyös szituásió befejezéseként. Pont a középső harmadban fordított így a Volán, amikor a kapuralövési mutató 15-7 volt a Klagenfurt javára...
 

 
A folytatásban is ment az egyenlítésért keményen az osztrák együttes, de most a jó védekezés mellett a szerencse is az AV19 hokisaival volt, majd jött a 45. perc amikor Sikorcin is betalált, amivel végképp megtörte a KAC lendületét.
 
A hajrában már egyre magabiztosabb volt a hazai csapat, kiegyenlített csata folyt a jégen, de az eredmény nem változott, megérdemelten nyert a Volán 3-1 -re, ami zsinórban a harmadik győzelme volt, egyúttal a lagutóbbi hat meccsén az ötödik, ez pedig az egyik legjobb szériája eddig az EBEL-ben.
 
Rob Pallin vezetőedző legénysége legközelebb pénteken (október 31-én 19.45 -kor) a címvédő Bozen vendége lesz Bolzanóban, majd másnap, szombaton este Innsbruckban lesz jelenése 17.30 -kor, tehát két idegenbeli meccs alig 20 óra leforgása alatt két külön országban. Aligha ez a leányálom egy hokicsapat számára.
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >