Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Nikolics CR-t is veri sorozatával
Nikolics CR-t is veri sorozatával Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2014. október 28.

Image

Objektíven egyetlen magyar focistát sem lehet egy lapon említeni egy Messi vagy Cristiano Ronaldo színtű világsztárral, de még kisebb kaliberű klasszisokkal sem, mindazonáltal van egy lista amiben a Videoton gólvágója, Nikolics Nemanja bizony mindenkinél jobb jelenleg Európában! A szerb-magyar csatár zsinórban 12 bajnoki meccsen talált be legalább egyszer, amihez fogható sorozat összességében is nagyon kevés volt/van, nemcsak most.
 
A totális góllövőlistán is csak nagyon kevesen előzik meg a fehérvári drukkerek kedvenc Nikóját, aki betegségéből felépülve mindössze negyedórát játszott a legutóbbi fordulóban a Paks ellen, s egy ritkán látható üres kapus góllal -az ellenfél hálóőre felment csapata szögletéhez a legvégén, így maradt üresen a portája- az utolsó pillanatokban tudta tovább nyújtani fantasztikus szériáját.
 
A piros-kékek ásza ezen a 12 meccsen 14 gólt (ha két öngólnak minősített, ám általa elért találatot is neki adnak, akkor 16-ot, de még két büntetőt is kihagyott, belefért...) szerzett, aminél többet csak a Real csillaga Cristiano Ronaldo jegyezhet, akinek 8 meccs kellett 16 gólhoz, igaz, találatai felét 11-esből rúgta, ami jelzi, nem ez lesz az a szezon, amikor bármiért is a játékvezetőket okolhatják a madridisták...
 

 
Visszatérve Nikolicsra: az idei 13 góljával már most oda lehet neki adni a magyar gólkirályi címet (a harmadikhoz közelít!), mivel nehezen képzelhető el, hogy ha 11 összecsapáson 13 alkalommal volt eredményes eddig, akkor a hátralévő 18 mérkőzésén ne tudjon 5-6 gólt összekapirgálni, főleg, hogy az elmúlt 5 évben egyszer sem zárt olyan szezont ahol 10 -nél kevesebb alkalommal szomorította volna az ellenfelek kapusait, még akkor sem, amikor -Sousa edzősködése idején- többnyire csak csereként lépett pályára, s akkor sem, amikor sérülés vagy betegség miatt több meccset is mulasztott.
 
Nikolics olyan fölénnyel vezeti a mesterlövészek honi listáját (a mögötte álló Rudolf Gergelynek és Kanta Józsefnek még a fele sem jött össze, 6 góljuk van), hogy akkor is erős esélye lenne a harmadik magyar gólkirályi címére, ha már nem lépne egyszer sem pályára az idei NB I-es szezonban vagy nagyon komoly visszaesés következne be formájában és eredményességében. Hogy ez a többiek kritikája, vagy az ő nagysága? Döntse el mindenki saját belátása szerint.
 
Az igazság reálisan valahol a kettő között lehet.
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >