Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra arrow Érdekességek, titkok, rejtélyek
Érdekességek, titkok, rejtélyek Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2014. október 28.
Közeledik a tízezerhez a „Seuso-kincs Székesfehérváron” című kiállítás látogatóinak száma. A hét mindennapján 10.00 órától 20.00 óráig látogatható, egyedülálló tárlathoz kapcsolódóan hétfőnként az egyéni látogatókat ingyenes tárlatvezetéssel, keddenként pedig kerekasztal beszélgetésekkel, filmvetítésekkel és könyvbemutatóval várják a Szent István Király Múzeum Rendházában az érdeklődőket.

 

 

A „Seuso-kincs Székesfehérváron” kiállításhoz kapcsolódóan szervez ismeretterjesztő programokat a Szent István Király Múzeum. Az egyéni látogatók számára a belépőjegy megváltását követően ingyenes szakvezetést biztosítanak hétfőnként. Tegnap 16.00 és 18.00 órakor, novemberben három, míg decemberben két alkalommal. A részvételhez regisztrálni lehet a  Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges  címen, vagy a +36 70 66 99 903 telefonszámon.  

A Seuso Kedd programsorozat október 28-án indul. Ma 17.00 órától elsőként „A Seuso-kincs” címmel Dr. Tóth Endre régész, egyetemi oktató, a Magyar Nemzeti Múzeum Könyvtárának nyugalmazott főosztályvezetője tart előadást a Szent István Király Múzeum előadótermében.

 

 


 

November 4-én a kerekasztal beszélgetés vendégei lesznek azok szakemberek, akik eredetileg részt vettek a kutatásban, valamint a Seuso-kincsek volt miniszteri biztosa és a szabadbattyáni ásatás vezetője is meghívottja a programnak. A sok titokra fényt derítő találkozó 17.00 órakor kezdődik. A „Seuso Kedd” Dézsy Zoltán: A Seuso-kincsek rejtélye (1997) című film bemutatójával folytatódik, majd az érdeklődők beszélgetést hallhatnak az alkotóval. A következő eseményen Hajdú Éva, volt miniszteri biztos e témában írt könyvét mutatják be, körüljárva a New York-i per történéseit a Csók István Képtárban.

November utolsó keddjén ismét a Rendház előadótermében a Szent István Király Múzeum régésze, Nádorfi Gabriella tart előadást a „IV. századi kincsleletek a Római Birodalomban” címmel. A decemberi előadásokban a polgárdi quadripus és a Seuso-kincs kapcsolatáról, a szabadbattyáni falfestmények kiemeléséről és restaurálásáról, valamint a szabadbattyáni ásatás eredményeiről és a szabadbattyáni épület rekonstrukciójának elkészítéséről hallhatnak ingyenes előadást a látogatók.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >