Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Vidi: a Honvéd is legyőzve
Vidi: a Honvéd is legyőzve Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2014. november 03.

Image

A labdarúgó NB I 13. fordulójában a listavezető Videoton a jó képességű, de eddig elég gyengén teljesítő Budapest Honvédot fogadta. Miután az ősz meglepetéscsapata, az MTK kikapott otthon az Újpesttől, a fehérváriak előtt ott állt a lehetőség, hogy újra 6 ponttal ellépjen a fővárosi kék-fehérektől, s szinte beláthatatlan távolságba húzzon el a többiektől. Ez végül sikerült is, köszönhetően Kovács István remek egyéni alakításának, ami az első félidő hajrájában eldöntötte az 1-0 -ra végződött összecsapást.
 
 
Látszott a Honvédon az edzőváltás, Csábi József régi-új csapata nagyon stabilan, keményen focizott, nem ijedt meg a Viditől. Mindazonáltal az első 45 percben csak a piros-kékeknek volt igazi helyezetük. Nikolics, Trebotic és Kovács is szerezhetett volna gólt már a játékrész közepéig, de nem találtak be. Kovácsnak aztán ez is sikerült: a 44. percben a 16-os előterében kicselezett két védőt, majd a jobb oldalon betörve a büntetőterületre, további két védő szorításában az ötös sarkáról laposan az ellenkező sarokba lőtt, 1-0! Szépségdíjas megmozdulás volt!
 
A második félidő is Vidi lehetőséggel indult, de Álvarez 19 méteres, középről elvégzett -a sorfal között elsuhanó- szabadrúgását Kemenes nagy bravúrral védte a bal sarok előtt. Nem kétséges, hogy a Honvéd kapusa tartotta meccsben cspatát, hiszen az első félidőben Trebotic közeli lövésénél is hatalmas bravúrral hárított, ha csak az egyik bemegy, nincs sok kérdés a folytatásra...
 
Főleg úgy, hogy nem sokkal később Trebotic második nagy ziccerét sem tudta 6 méterről értékesítetni: Szolnoki tört be a 16-osra a jobb oldalon, lapos centerezése a horvát játékos elé került, akinek sikerült az ötösről telibe találnia saját csapattársát, Oliveirát, aki elugrani sem tudott. Trebotic bárhova lőhette volna, neki a portugál sípcsontja volt szimpatikus célpont...
 
Álvareznek pedig a bal kapufa, de kívülről, így remek lökete mellé szállt. A kimaradt Vidi helyzetek után felbátorodott a Honvéd is, de jelentősebb ziccert nem tudott kidolgozni. Oliveirát aztán a 72. percben Gyurcsó váltotta, tehát nem az eredmény tartására rendezkedett be a hazai egylet.
 
Ehhez képest az utolsó 10 percre teljesen átadta a terepet Joan Carrillo vezetőedző csapata a kispesteieknek, néha akkor is hátrafelé fordultak a labdával amikor csak előre lehetett volna, s ezekből kétszer is veszély teremterr saját kapuja előtt a Vidi, most viszont ez is belefért. De nem mindig fog, így üdvözítő lenne, ha erről a szokásáról lenevelné tanítványait a fehérváriak katalán mestere... Ezzel a fontos 3 ponttal újra 6 ponttal vezet a tabella élén a Videoton.
 
A 36 pontos piros-kékek és a 30 egységgel rendelkező MTK mögött a 3. helyezett Újpest 24 pontos, tehát 12-vel van lemaradva a Viditől. Az előzetesen bajnokesélyesnek tartott együttesek közül a Diósgyőr 13, a Ferencváros 15, a címvédő Debrecen 17, a Győr kerek 20 pontos hátrányban van!
 
Ezt a bajnokságot csak a fehérvári csapat tudja elveszíteni, hiába van még 17 forduló hátra, hatalmas változások kellenek ahhoz, hogy az aranyat ne Nikolicsék nyakába akasszák a szezon végén. Apropó Nikolics! A válogatott csatár 13 meccs után először maradt lőtt gól nélkül, így az ő nemzetközileg is párját ritkító sorozata megszakadt, mindazonáltal 13 találattal toronymagasan vezeti a gólvadászok listáját.
 
Ezzel a győzelemmel egyébként a Videoton már őszi bajnok, s a 14. fordulóban november 8-án, szombaton 14.00 -kor Kecskeméten vendégszerepel.
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >