Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra arrow Nagy Dia Nap csütörtökön a Maroshegyen
Nagy Dia Nap csütörtökön a Maroshegyen Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2014. november 04.

Image

„A Nagy Dia Nap” címmel egész napos programot szerveznek november 6-án, csütörtökön a Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtárban. Az érdeklődők megismerkedhetnek a diavetítés történetével és lesz diafilmvetítés is. Szeretettel várnak minden gyermek és felnőtt érdeklődőt, csoportok esetében előzetes bejelentkezést kérnek a szervezők.

 

 

Köztudott, hogy a mesének fontos szerepe van a gyerekek személyiségfejlődésében. A mozgóképpel szemben a diafilmnek számos előnye van, hiszen időt hagy a látott, hallott információk befogadására, feldolgozására, a kérdezésre, az események megértésére. Mindezek mellett a diafilmezés kitűnő családi program is, hiszen míg a televízió előtt a gyermekek sokszor egyedül maradnak, a vetítés közös élményt ígér a családoknak.

2014 a Diafilm Éve, ugyanis hatvan éve kezdődött el a magyar diafilmgyártás. A jubileum alkalmából számos programot szerveztek már és szerveznek még év végéig országszerte azzal a céllal, hogy minél több gyermek találkozzon a diavetítés élményével. 
„A Nagy Dia Nap” című kezdeményezéshez számos települési intézmény, köztük a Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtár is csatlakozott. November 6-án, csütörtökön egész napos programot szervez az intézmény, 09.00 és 19.00 óra között szeretettel várnak minden gyermek és felnőtt érdeklődőt, akik megismerkedhetnek a diavetítés történetével és természetesen lesz diafilmvetítés is. A könyvtár új szolgáltatásának köszönhetően lehetőség van diavetítőt és diafilmeket kölcsönözni.

Csoportos látogatás esetén előzetes bejelentkezés szükséges a Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges  e-mail címen, vagy a +36 22/ 501-160-as telefonszámon.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >