Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Dallamok szárnyán jótékonysági est Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2014. november 07.

Image

„Dallamok szárnyán” címmel jótékonysági gálaestet rendeznek a Mozgássérültek Fejér Megyei Egyesülete alapításának 35. évfordulója alkalmából. A Vörösmarty Színházban november 9-én, vasárnap 19.00 órakor kezdődő élőzenés gálán musical és operett slágerekből hallhatnak válogatást. A különleges zenés-táncos est bevételét a mozgássérült emberek életének javítására fordítják. Jegyek még korlátozott számban kaphatóak – hangzott el azon a sajtótájékoztatón, amelyet a Vörösmarty Színházban tartott Horváth Klára, az egyesület elnöke, Östör Annamária egészségügyi és sporttanácsnok és dr. Matuz János, a Vörösmarty Színház művészeti intendánsa.

 

 

Idén ünnepli fennállásának 35 éves évfordulóját a Mozgássérültek Fejér Megyei Egyesülete. Ezen alkalomból jótékonysági gálaestet rendeznek a Vörösmarty Színházban 2014. november 9-én, vasárnap 19.00 órától. A jegyek árából befolyt összeget a mozgássérült emberek életének javítására fordítják.

Dr. Matuz János, a Vörösmarty Színház művészeti intendánsa elmondta: „A közösség színházában minden olyan rendezvénynek otthona van, amely a város lelki jólétéhez valamit hozzátesz. A Mozgássérültek Fejér Megyei Egyesületének ünnepén egy hangulatos estével várjuk a közönséget, hiszen a fellépő művészek Mahó Andrea, Váradi Eszter Sára, Závodszky Noémi, Miller Zoltán és Pankotay Péter, valamint a zenészek és a táncosok különleges produkcióval készülnek.” Jegyek még korlátozott számban kaphatóak, hívta fel a figyelmet dr. Matuz János.

Székesfehérvár Önkormányzata évek óta támogatja a fogyatékkal élők érdekeit képviselő civil szervezet terveinek megvalósításában. A „Dallamok Szárnyán” vasárnapi gálaest fővédnöke dr. Cser-Palkovics András polgármester. A szerdai sajtótájékoztatón Östör Annamária egészségügyi és sporttanácsnok hangsúlyozta: „A város egyik fontos törekvése, hogy segítséget adjon azon embertársaink számára, akik bármiféle fogyatékkal küzdenek, akiknek az esélyei talán nem olyan jók, így az élet bizonyos területein nehezebben boldogulnak. A WHO-val aláírt egyezmény alapján is arra törekszik az Önkormányzat, és mindent megtesz azért, hogy biztosítsa az akadálymentességet az élet minden területén.”- tette hozzá a tanácsnok.

A Mozgássérültek Fejér Megyei Egyesületét 1979-ben alapították 120 fővel. Az egyesület az „Együtt egymásért” szellemében kezdte meg tevékenységét. Céljuk a mozgássérült emberek összefogása, érdekeik védelme, képviselete és társadalmi beilleszkedésük elősegítése volt. A jelenleg közel háromezer tagot számláló civil szervezetnek számos pártoló tagja van. Az elmúl három és fél évtized alatt a tájékoztatás, az érdekképviselet mellett az önkormányzattal és támogató intézményekkel közösen sikerült egy országosan is példaértékű, magas színvonalú szolgáltatást nyújtó intézményhálózatot kiépíteni Székesfehérváron.

Horváth Klára, az egyesület elnöke kiemelte: „A 35. születésnap és a vasárnapi gála egy újabb lehetőség arra, hogy felhívja a figyelmet sérült embertársainkra. Aki jegyet vált erre a különleges zenés-táncos estre, az a szórakozás mellett támogatást is nyújt, hiszen az egyesületen keresztül a mozgássérült emberek életének javítását segíti.”

A „Dallamok szárnyán” jótékonysági gálaesten, amelynek műsorvezetője Rózsa György lesz, sok meglepetéssel várják a nézőket. Többek között szerepel a produkciók között olyan speciális szám is, amely az integrációt mutatja meg a kultúra, a zene és a tánc nyelvén. A november 9-én, vasárnap 19.00 órakor kezdődő két felvonásos előadásra jegyek még korlátozott számban válthatóak a Vörösmarty Színház jegyirodájában.

 

 


 

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >