Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Helytálltak ifjú hokisaink
Helytálltak ifjú hokisaink Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2014. november 10.

Image

Nem végeztünk tudományos kutatást e téren, de minden bizonnyal a valaha volt legfiatalabb átlagéletkorú felnőtt válogatottal, újoncok sorával állt fel a budapesti Négy Nemzet Tornán az olaszok, a lengyelek és Dél-Korea ellen a magyar együttes.

 

 

A mieink ennek megfelelően meglehetősen hullámzó teljesítménnyel rukkoltak ki a Jégpalotában, s végül a harmadik helyen végeztek. Rich Chernomaz szövetségi kapitány csapatának felét még úgy is az EBEL-ben érekelt Fehérvár AV19 adta, hogy több stabil kulcsjátékos sérülése és betegsége okán nem szerepelhetett.

Nem csak a mieinkre, az olaszokra is jellemző volt, hogy nem a legerősebb keretükkel álltak fel, így nem lehet csodálkozni azon, hogy éppen a papíron két legerősebb alakulat végzett a 3.-4. helyen. Annyira kiegyenlített volt a torna, hogy az általunk pénteken 6-1 -re legázolt Dél-Korea simán 6-3 -ra verte azokat a lengyeleket, akik minket kalapáltak el szombaton 6-4 -re úgy, hogy már 6-2 -re is vezettek... Gyakorlatilag szépen körbepofozták egymást a csapatok, így fordulhatott elő, hogy végül az ázsiai alakulat előttünk zárt, az olaszok pedig mögöttünk, s a négy csapat közül csak a mi gólkülönbségünk volt pozitív...

A vasárnap esti zárómeccsen is "két" válogatottunk volt. Egy amelyik az elején jól hokizott és vezetést szerzett, majd "váltotta" az amelyik szombaton a lengyelek ellen egy 0-4-es, most pedig egy 0-3 -as periódust produkált, hogy aztán a végén ismét a jobbik arcát mutatva üssön kettőt. A polákok ellen ez a tisztes helytállásra, az olaszok ellen az egyenlítésre és a végül szétlövésbe torkolló hosszabításra volt elegendő. Végül a jobban büntetőző taljánok nyertek, mi pedig lemaradtunk a tornagyőzelemről, igaz, most nem is ez volt a cél.

Örömteli, hogy a kipróbált ifjoncok és a honosításra váró légiósok helytálltak. Mindannyian bizonyították, hogy lehet rájuk számítani. Az alig 20 éves fehérvári Sárpátki volt például az, aki az olaszok ellen a végén egyenlített, de többeket ki lehetne még emelni. A 27 fős keretben tizenhárom 25 évnél fiatalabb játékos kapott helyet, további nyolc 26-27 évessel kiegészülve! Mindössze négy olyan hokis szerepelt csapatunkban, akik elmúltak már 30 évesek. Ez igen ritka ebben a sportágban, s egyúttal jelzi azt is, hogy a Palkovics-Ocskay-Ladányi-Tokaji-Szuper -féle "aranygenerációnak" igenis lehet megfelelő utánpótlása.

Visszatérve konkrétan a fehérvári kontingensre: a válogatott 13 találatából hetet a Volán játékosai szereztek. Sikorcin és Szirányi 2-2, Kovács, Sárpátki és Orbán 1-1 gólt szerzett címeres mezben, míg a kapuban Rajna Miklós volt a legjobb magyar, bár összességében ez az a poszt, ahol nem volt igazán meghatározó produkciónk. Itt nagyon hiányzott a súlyos betegségével még küzdő Hetényi Zoltán. Amennyiben Ő, valamint Kóger és Bartalis is felépül, nem csak a válogatott, az egyébként jó passzban lévő Fehérvár AV19 is erősödik.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >