Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow FKC: hazai búcsú a kupától
FKC: hazai búcsú a kupától Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2014. november 10.
Bár félidőben még 4 góllal vezetett, végül eggyel kikapott és kiesett a női kézilabda Magyar Kupa nyolcaddöntőjében az FKC. A fehérvári hölgyek egyik legnagyobb honi riválisuktól az Érdtől szenvedtek 28-27 arányú vereséget saját otthonukban. A találkozó a második félidőben a hazaiak visszaeső védekezésével dőlt el. Míg az első játékrészben csak 10, addig a másodikban 18 gólt kaptak, s ez végzetesnek bizonyult Bakó Botond vezetőedző együttese számára.

 

Az elején sokáig fej-fej mellett haladtak a felek, majd határozottabb támadójátékuk és jó védekezésük okán Kazaiék fokozatosan elléptek az érdiektől, a szünetre ez négy gólos hazai előnyt jelentett.

A második játékrészben gyorsan 15-10 -re módosult az állás, ekkor kevesen gondolták volna, hogy 8 perccel később már egálra állnak a felek, majd a végéig már csak az érdiek vezetnek, pedig így történt. Az FKC első játékrészben még remekül működő védekezése lazult, Kiss Éva már nem csak a lábhoz lőtt labdákkal szemben volt gyakorta tehetetlen, miközben támadásban is több hiba csúszott. Az Érd is jobban játszott, mint az elején, így ezek összességében eredményezték továbbjutását.

A legvégén háromgólos hátrányát egyre küzdötte vissza a Fehérvár, ám Tilinger 40 másodperccel a befejezés előtt értékesített hetese után már nem volt lehetősége az egyenlítésre, igaz, az sem lett volna elég, hiszen a szabályok szerint a döntetlen is a vendégeknek kedvezett volna.

Az Érd bejutott a legjobb 8 közé, az FKC pedig készülhet a szombati (11.15, 18.00) Siófok elleni hazai rangadóra. Ahhoz, ha a végén valóban a felsőházba szeretne jutni, hoznia kellene azt a meccset a jó formában lévő, jelenleg 3. helyezett Balaton-partiak ellen.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >