Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow NEMZETKÖZI GYERTYAGYÚJTÁS A HAZÁJUKÉRT HALT KATONÁK EMLÉKÉRE
NEMZETKÖZI GYERTYAGYÚJTÁS A HAZÁJUKÉRT HALT KATONÁK EMLÉKÉRE Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2014. november 10.

Image

A Háborús Emlékhelyeket Gondozók Társasága és tagszervezetei 2014. november 11-én Nemzetközi Gyertyagyújtási Akciót szervez. Kérnek mindenkit, hogy a jelzett napon 11 óra 11 perckor egy szál mécses vagy gyertya meggyújtásával fejezzék ki tiszteletüket a hazájukért halt katonák iránt. A program fő szervezője a Krajczáros Alapítvány, a centenáriumi kegyeleti megemlékezés fővédnöke Böjte Csaba testvér, a dévai Szent Ferenc Alapítvány kuratóriumelnöke.
 
 
A Háborús Emlékhelyeket Gondozók Társasága és tagszervezetei felkéri a háborúkban elhunyt katonák ma élő hozzátartozóit, a közélet jeles képviselőit, a művészeket, tudósokat, felnőtteket és gyerekeket, valamint az iskolák, önkormányzatok, egyházak, magyar és külföldi civil szervezetek képviselőit, a katonai szervezetek illetve fegyveres testületek parancsnokait, diplomatákat, hivatalok, intézmények vezetőit, a vállalkozások menedzsmentjét, tulajdonosait, nyugdíjasokat, hogy csatlakozzanak e közös megemlékezéshez.
 
Kérnek minden kedves (a kezdeményezéssel azonosuló) Partnert, hogy a jelzett napon – lehetőleg – 11 óra 11 perckor a lakóhelyük szerinti emlékműnél, katonai temetőben, parcellákon vagy a lakásuk illetve üzemeltetett létesítményük, iskolájuk ablakában illetve bejáratánál egy szál mécses vagy gyertya meggyújtásával fejezzék ki tiszteletüket a hazájukért halt katonák iránt.
 
A kezdeményezés célja, hogy a „közös Európában együtt emlékezés” jegyében a ma élő nemzedék tagjai közül minél többen érezzék sajátjuknak a csatatereken maradt déd- és ükapák sorsát, tekintsék fontosnak az emlékezetünk ébrentartását, a béke megőrzése melletti elkötelezettséget.
 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >