Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Füstmentes óvoda: már 30 van Fejérben Nyomtatás E-mail
Írta: Fejér Megyei Kormányhivatal   
2014. november 14.

Image

A dohányosok 90%-a 10-18 éves kora között szívta el első cigarettáját, és szokott rá a dohányzásra – derült ki számos felmérésből. Ismert az is, hogy a dohányos szülők gyermekei ki vannak téve a passzív dohányzás ártalmainak, gyakrabban betegek, több a tüdőgyulladásos, az asztmás gyerek körükben. Ezért tartja fontosnak a Fejér Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szerve, hogy már óvodás korban, az életkori sajátosságokat figyelembe véve, foglalkozzanak a dohányzás megelőzésével.
 
Országosan is egyedülálló a „Füstmentes Óvoda“ cím elnyerésére irányuló pályázat, melynek alapötlete a jó példa mutatása. Ezt a kitüntető címet az az óvoda veheti át, amelynek egyetlen egy dolgozója sem dohányzik, ezzel is jó példát mutatva a gyermekeknek. Dr. Müller Cecília Fejér megyei tisztifőorvos tájékoztatójában elmondta, hogy Fejér megyében immár 30 „Füstmentes óvoda“ van.
 
A kitüntető címeket azért most adták át, mert november 21-én lesz a „Ne gyújts rá“ világnap, amikor a dohányzás káros hatásaira mutathatunk rá.
 
A kitüntető plaketteket az óvodavezetőknek dr. Petrin László, a Fejér Megyei Kormányhivatal főigazgatója nyújtotta át. Személyes hangú köszöntőjében elmondta, pályája kezdetén, pedagóguskén, maga is foglalkozott egészségfejlesztéssel, és megtapasztalta, milyen erős a nevelői példa hatása.
 
Hangsúlyozta: a megyei kormányhivatal, a hatósági tevékenysége mellett, szolgáltató, közösségszervező feladatot is ellát. Szakmai műhelyként is működik, ahonann olyan példamutató, országosan is egyedülálló kezdeményezések indultak el, mint például a füstmentes óvoda program.
 
A díjátadó ünnepségen hét óvoda:
 
Bodajk – Törpe Ovi Alapítvány Óvodája Lajoskomárom – Kerekerdő Evangélikus Óvoda Nagykarácsony – Örökzöld Óvoda Pákozd – Nyitnikék Óvoda Arany János utcai Telephelye Sáregres – Alapi Óvoda és Egységes Óvoda-bölcsöde Sáregresi Tagóvoda Szabadegyháza – Kincsem Óvoda Vajta – Cecei Óvoda Vajtai Tagóvodája
 
vehette át „Füstmentes Óvoda“ kitüntető címet.
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >