Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Városrészi rehabilitáció Sóstón Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2014. november 14.

Image

Fontos állomásához érkezett a fehérvári nagyberuházás, hiszen elkészültek a Sóstói Stadion és a hozzá kapcsolódó látogatócentrum látványtervei. A napokban sajtótájékoztató keretében mutatták be a terveket és ismertették a 2016 decemberére megvalósuló fejlesztést. Vígh László, a beruházásért felelős miniszteri biztos, dr. Cser-Palkovics András polgármester és Balogh Attila, a Videoton FC ügyvezetője ismertették a beruházás menetét.

 

 

A Sóstói Stadionban megtartott sajtótájékoztatón bejelentették, hogy a beruházás 2015 szeptemberében indul és várhatóan 2016 decemberében szeretnék átadni a megújult létesítményt. Két év múlva egy modern létesítmény lesz a fehérvári labdarúgó csapat otthona. 

A nagyszabású beruházás előkészületei jól haladnak, elkészültek a látványtervek, amelyeket Vígh László kormánybiztos mutatott be Székesfehérváron. Mint hangsúlyozta, egy többfunkciós, modern létesítményben gondolkodnak, amely jól illeszkedik a környezetbe. 

"Tavaly döntött a kormány a Sóstói Stadion felújításáról. Egy UEFA IV-es besorolású stadiont építünk, az MLSZ-szel, a kormánnyal és a várossal közösen. Nem hivalkodó, hanem egy kompakt, a Videoton csapatához méltó, 14.250 fő befogadására alkalmas létesítményt valósítunk meg. A költségvetési törvényben látható, hogy a projekthez szükséges összeg rendelkezésre áll. A bontás 2015. június elején, a kivitelezési munkálatok pedig szeptemberben kezdődnek, és várhatóan 12-13 hónapig tartanak majd, vagyis 2016 végéig szeretnénk átadni a megújult stadiont.” – fogalmazott Vígh László, a beruházásért felelős miniszteri biztos. 

Székesfehérvár polgármestere az elmúlt hónapok együttműködését és a kormány segítségét köszönte meg, hogy vállalta az építés költségeit. Márpedig ez a beruházás nemcsak a stadion fejlesztését jelenti, hanem a szomszédos természetvédelmi területét is. 

"A Sóstón megvalósuló beruházás több mint egy stadionrekonstrukció, sokkal inkább városrészi rehabilitációról beszélhetünk. Az egyeztetések eredményeként a műszaki tartalom bővült és olyan elemeket tartalmaz a projekt, amelyek nemcsak a meccsre járókat szolgálják ki, hanem nekünk, fehérváriaknak a mindennapokban is fontosak. Például parkoló-építésekre kerül sor, amelyeket a közeli temetőkbe menők igénybe tudnak venni, és a városrészben jelentősen javulnak a közlekedési feltételek is.  A stadion közvetlen környezetében van egy csodálatos természetvédelmi terület, amely már hosszú évtizedek óta vár arra, hogy valaki megmentse. Olyan szimbolikus ügy ez városunkban, mint korábban a Mártírok útja volt. Most ezt a problémát is kezeljük, hiszen mederkotrással, vízpótlással a tavat megmentjük a következő nemzedék számára is. Ez a két nagy projekt összekapcsolódik, hiszen aki a stadionba érkezik, az egy kis parkkal és a látogatóközponttal találkozik, amely mögött ott van a természetvédelmi terület is. A fehérvári stadionhoz hasonló nem sok lesz Magyarországon, hiszen multifunkcionális létesítményként sport, szabadidős és kulturális célokat is szolgál. Az új stadion a város vagyonát fogja növelni, és a fehérváriakat, valamint a Vidi szurkolókat szolgálja ki, miközben Székesfehérvárnak nem kerül pénzébe.” – mondta dr. Cser-Palkovics András. Székesfehérvár polgármestere a végén további jó szereplést kívánt a csapatnak és azt, hogy a szezon végén ünnepléssel zárhassák a régi stadiont. 

"Fontos, hogy a tervezéskor a sportszakmai szempontokat is figyelembe vették és a szurkolók kiszolgálására is hangsúlyt helyeztek. Az együttműködés eredményeként egy olyan terv született, amelyre méltán büszkék lehetünk. Mivel csak ősszel indulnak a munkálatok, így tavasszal itthon játszik még a csapat. A nemzetközi meccseket pedig - attól függően, hogy az eredményektől függően milyen sorozatban indulhatunk a bajnoki szezon után – a felcsúti Pancho Arénában, vagy más külső helyszínen játsszuk majd.” – ismertette Balogh Attila, a Fehérvár FC Kft. ügyvezetője. 

A szurkolók és a futball iránt érdeklődők számára a fejleményekről továbbra is tájékoztatást adnak majd a beruházás megvalósulása során. 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >