Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Száz fával újult meg a Tóparti gimnázium környéke
Száz fával újult meg a Tóparti gimnázium környéke Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2014. november 14.

Image

A Székesfehérvár Önkormányzata által, az Alcoa Alapítvány és az American Forests közös pályázatán nyert 145 fából százat ültettek el a Tóparti gimnázium környékén. A Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakközépiskola, a Vörösmarty Mihály Általános Iskola és az Arany János Óvoda, Általános Iskola, Speciális Szakiskola és EGYMI tanulói a Polgármesteri Hivatal és a Gaja Környezetvédelmi Egyesület munkatársaival közösen dolgoztak a japán díszcseresznye sor telepítésén. Az eseményen részt vett Juhász László környezetvédelmi tanácsnok is.

 

A város és az Alcoa Alapítvány együttműködésével idén is 145 őshonos, helyi adottságoknak megfelelő, földlabdás fát ültettek el Székesfehérváron. Október végén a Bátky Zsigmond lakótelep mögötti „Családok Ligete” 45 fával, míg szerdán a Tóparti Gimnázium környéke 100 fával újult meg.

 

 


 

A Tóparti Gimnázium és környéke, a tópart melletti sétány és a Rózsa liget kedvelt pihenőhelye a székesfehérváriaknak. A tó körül elültetett fűzfák jelentős része elöregedett, ezek közül többet is ki kellett vágni az elmúlt években. A kivágott fák pótlása, valamint a tóban lévő sziget gyér faállományának javítása miatt volt szükség a fatelepítésre. A gimnázium melletti füves zöld területre, a Bregyó-közi Sportcentrumból a Rózsa liget felé vezető sétálóút két oldalára olyan hazai faiskolákban már tesztelt új fafajták kerültek, amelyek virágaikkal, különleges formájukkal szebbé teszik a környezetet.  

A japán díszcseresznye sor első fáját Juhász László környezetvédelmi tanácsnok, valamint a résztvevő iskolák és szervezetek képviselői együtt ültették el.  A környezetvédelmi tanácsnok elmondta, a 2014-es fatelepítések kiemelkedőek környezetvédelmi szempontból, hiszen a beültetett 2,5 hektárnyi területtel tovább növekszik az összefüggő zöldfelületek nagysága, amely fontos szerepet játszik az élhetőbb, zöldebb, egészségesebb, változatosabb városkép kialakításában.

 

 


 

A faültetésen a Polgármesteri Hivatal dolgozói, a Gaja Környezetvédő Egyesület és a környezetvédelemben kiemelkedő Tóparti, a Vörösmarty és az Arany János diákjai a Városgondnokság szakembereinek útmutatásával közösen dolgoztak a nap során.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >