Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Lajkó Csaba kapta idén a Pro Caritate Albae Regiae díjat Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2014. november 14.
A Szociális Munka Napja alkalmából köszöntötték az önkormányzat fenntartásában működő szociális intézmények vezetőit, munkatársait. A Hiemer-házban megrendezett ünnepségen dr. Cser-Palkovics András polgármester adta át a város által alapított „Pro Caritate Albae Regiae” díjat Lajkó Csaba ultramaraton futónak. Németh-Nagy Erika, a Rádió úti Idősek Gondozóházának vezetője a Magyar Egészségügyi Szakdolgozó Kamara Országos és Fejér Megyei Területi Szervezetének elismerő oklevelét vette át az eseményen.

 

 

Székesfehérvár Önkormányzata hagyományosan minden évben ünnepséget szervez a Szociális Munka Napja alkalmából. A város fenntartásában működő szociális intézmények vezetőit, munkatársait ezúttal is dr. Cser-Palkovics András polgármester köszöntötte a Hiemer-ház házasságkötő termében. Székesfehérvár vezetője a köszönet és a megbecsülés jegyében szólt a résztvevőkhöz. Hangsúlyozta: „Nehezen tudjuk évről évre szavakban önteni mindazt, amit ilyenkor illene Önöknek megköszönnünk. A köszönetnyilvánításnak nem egyetlen ünnepnapon kellene megtörténnie, hanem minden egyes szürke hétköznapon. Amikor Önök a szociális szektorhoz kötődő életpálya mellett döntöttek, akkor egy nagyon nehéz és elhivatottságot igénylő területet választottak. Ez a hivatás nem feltétlenül és nem mindig az élet legszebb oldaláról, hanem adott esetben az emberi gyengeséggel, a nehézségekkel és a problémákkal való folyamatos, napi szintű találkozásokról szól. A szavakon túl illene mindezt érdemben, más vonatkozásban is megköszönnünk. Amikor ez reményeink szerint megtörténik majd, akkor lesz igazán hiteles az a néhány gondolat, melyeket egy közéleti szereplő ilyen alkalmakon elmond Önöknek. Bízom abban, hogy a következő évek meghatározóak lesznek ebben a folyamatban.” 

 

 


 

A polgármester köszöntőjében bejelentette, hogy 10.000 forint értékű béren kívüli juttatásban részesül minden olyan, városi alkalmazásban álló szociális dolgozó, akinek a fizetése nem éri el a bruttó 160.000 forintot. A plusz összeget november-december fordulóján kapják meg az érintettek.

Cserta Balázs, Hámori János és Hámori Zsófia zenés ünnepi műsora után Székesfehérvár polgármestere átadta a ”Pro Caritate Albae Regiae” díjat, melyet 2012-ben alapította a város önkormányzata. Az elismerés olyan természetes személynek adományozható, aki a gyermekvédelem, a fogyatékos és megváltozott munkaképességű emberek rehabilitációja, az idősek emberi méltósága, anyagi, fizikai, lelki egészsége, jóléte, a hátrányos helyzetű társadalmi csoportok segítése, az esélyegyenlőség megteremtése érdekében kiemelkedő tevékenységet végzett.

 

 


 

Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése a hátrányos helyzetű társadalmi csoportok segítése, és az esélyegyenlőség megteremtése érdekében Székesfehérváron végzett kiemelkedő tevékenysége elismeréséért idén Lajkó Csabaultramaraton futónak adományozta a „Pro Caritate Albae Regiae” díjat.

Lajkó Csaba rendszergazdaként dolgozik a Vörösmarty Mihály Könyvtárban. Az ultrafutók népes táborához 2009-ben csatlakozott. Tiszteletreméltó sportpályafutása, eredményei mellett jótékonysági és karitatív munkája is kiemelkedő. Futásaival rendre valamilyen nemes cél mellé áll, és minden esetben igyekszik segíteni a bajbajutottakon. Így 2010-ben elindította a „Futunk, hogy segíthessünk!” programot, amelynek keretében az árvíz és a vörösiszap károsultak megsegítéséért Ónodra és Kolontárra szervezett jótékonysági futást. 2011-ben a fogyatékos gyermekek esélyegyenlőségére hívta fel a figyelmet a Székesfehérvár-Debrecen táv teljesítésével, és hat órán át futott hajléktalan embertársainkért. A „Jótifuti” akció eseményei közül kiemelendő a Down Szindrómás gyermekek helyzetére való figyelemfelhívó futása, vagy amikor Székesfehérvár városának felkérésére a Fehér Bot világnapja alkalmából indított el egy 6 órás futást. Szervezőkészségét jól jellemzi, hogy a futás és az egészséges életmód népszerűsítése érdekében egy futóközösséget is létrehozott Székesfehérváron. Eddig összesen 2593 kilométert futott jótékony célból.

 


 

Az ünnepségen a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara Országos és Fejér Megyei Területi Szervezete MESZK Elismerő Oklevelet adományozott Németh-Nagy Erikának, a Rádió úti Idősek Gondozóháza vezetőjének. A díjazott a Fejér Megyei Szent György Kórházban kezdte a pályafutását, majd 2003-ban az Egyesített Szociális Intézményhez került, mint a II. sz. Idősek Otthonának osztályvezető ápolója. Négy év múlva a Szállást Biztosító Idősek Klubjának osztályvezető ápolója, 2010 februárjától pedig a Rádió úti Idősek Gondozóházának vezetője. Munkáját lelkiismeretesen precízen és megbízhatóan végzi, többletfeladatok elvégzésében mindig készséges. Türelme, segítőkészsége és nyitottsága maximális az ellátottak felé. Kitűnő emberi és munkatársi kapcsolatot tart fenn kollégáival, feletteseivel egyaránt. Fáradhatatlan és szakmájához mélyen elkötelezett, munkája során mindig a gondozottak érdekeit tartja szem előtt.

Az ünnepség után állófogadást szerveztek a szociális dolgozók tiszteletére a Hiemer-házban.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >