Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow FIATAL VÁLLALKOZÓK HETE -
FIATAL VÁLLALKOZÓK HETE - Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2014. november 19.

Image

A Fiatal Vállalkozók Hete központi témája idén a fenntartható gazdasági fejlődés. Budapesten kívül Debrecenben, Győrben, Miskolcon, Pécsen, Szegeden, Székesfehérváron és Szekszárdon foglalkoznak a hét keretében a gazdasági utánpótlásnevelés központi kérdéseivel, mint a vállalkozásösztönzés, mentorálás, továbbképzés, önfoglalkoztatás vagy a munkanélküli fiatalok számának csökkentése.

 

 

Székesfehérváron november 19-én, szerdán délután lesznek programok a Városházán, ahol Fehérvári példaképek címmel hallhatnak olyan fiatal vállalkozókat, akik mertek nagyot álmodni.
 
Előadók:
Andruska Andrea fiatal vállalkozó, aki munka mellett építi fotós iskoláját Székesfehérváron nagy sikerrel, emellett természetesen fotózással is foglalkozik. Idén már nem igazán kapnánk szabad időpontot nála, ha Őt szeretnénk elhívni fotósnak valamilyen rendezvényre. Andit arra kértük, hogy mesélje el milyen úgy vállalkozást építeni, hogy közben napi 8 órában dolgozik. Szeretnéd tudni, hogyan indíts el egy részidős vállalkozást és hogyan termelj minél előbb profitot? Gyere el és hallgasd meg Andi történetét!
 
Damniczki Balázs neve sokak számára ismert itt Székesfehérváron és bátran mondhatom, hogy az országban is. 2013-as Év fagyija díj elnyerése csak a kezdet volt a vörösboros málna különleges íz világa után idén a Damniczki Cukrászda elnyerte az Ország Tortája címet a Somlói Revolúció elnevezésű fenséges tortájukkal. Balázs arról fog mesélni, hogy milyen vállalkozói attitűd kell, ahhoz, hogy valaki egy ilyen díjat megnyerhessen. Szeretnéd első kézből hallani mi Balázs sikerének a titka?
 
Dr. Karsai Béla neve garancia a sikerre. Ha valaki mer nagyot álmodni, Ő igazi példakép lehet számára. A 80-as évek végén garázsvállalkozásból indult Multi hosszú évek óta meghatározó szerepet tölt be a mindennapi életünkben, sokszor anélkül, hogy tudnánk róla. A Karsai Műanyagtechnika Holding Zrt. számos területen teszi egyszerűbbé, praktikusabbá a mindennapi életünket az élelmiszeripartól kezdve a kozmetika iparon át az Autóiparig bezárólag. Az Elnök Úr az előadásában egy profi eszközt fog a kezünkbe adni ahhoz, hogy a lehető leghatékonyabban szervezhessük a vállalkozásunkat. Ha kíváncsi vagy mi lesz az itt a helyed!
 
Közép-Dunántúli Regionális Innovációs Ügynökségtől Bonda Ágnes fogja bemutatni az Erasmus Fiatal Vállalkozóknak Határokon átnyúló Csereprogramot.
 
Részletes program:
 
14:00 Megnyitó 
Dr. Cser-Palkovics András Székesfehérvár Megyei Jogú Város Polgármestere
Radetzky Jenő a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Elnöke
Grósz Ákos FIVOSZ Fejér megye elnök – FIVOSZ bemutatása
Moderátor: Jancsó Péter FIVOSZ Fejér Megye Alelnök 
14:20-14:45 Andruska Andrea Fiatal Vállalkozó, a Fotótanoda Tulajdonosa
14:50-15:15 Damniczki Balázs Damniczki Cukrászda A 2014-es Ország tortája sztori.
15:20-15:45 Meglepetés Előadó
15:50-16:15 Dr. Karsai Béla Elnök Karsai Holding Zrt. TARI - Kontrolling rendszer
16:20 -16:45 KDRIÜ Nonprofit kft. Vállalkozói Erasmus Program
16:45-től kötetlen beszélgetés az előadókkal.
 
 
A Magyarországon és világszerte 155 országban megrendezésre kerülő programsorozat azokat a 18-40 év közötti fiatalokat szólítja meg, akik tudásukat és tehetségüket vállalkozás keretében szeretnék kamatoztatni. Az előadások, prezentációk, kerekasztal-beszélgetések és workshopok során első kézből kapott, máshol nem hozzáférhető információhoz juthatnak a résztvevők a tájékoztatás szerint. Ezen a héten bárki megtalálhatja mentorát is, aki segíthet a kezdeti buktatók elkerülésében - írja a Fivosz.
A várható eseményekről, előadásokról és az előadókról részletesebben a www.fiatalvallalkozokhete.huinternetes oldalon olvashatnak az érdeklődők

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >