Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
A MAFC ellen javított az Alba Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2014. november 20.

Image

Szerda este először lépett pályára a férfi kosárlabda NB I -ben korábbi vezetőedzője, Marcel Tenter menesztését követően a TLI-Alba Fehérvár. A bajnokságot meglehetősen gyengén kezdő alakulat a sereghajtó MAFC csapatát fogadta a Vodafone Sportcentrumban. A sokáig nyílt, de végül sima, 98-73 -as hazai győzelemmel zárult összecsapáson még nem ült a kispadon a délelőtt kinevezett új tréner, Székely Norbert, aki csütörtökön veszi át az együttest, így a másodedző Góbi Henrik dirigálta az Albát.
 
Nehezen lendült játékba a hazai gárda, így nem volt meglepő, hogy az első percekben a fővárosiak vezettek. Hamar összekapta aztán magát a fehérvári alakulat, s Kromah triplájával magához ragadta az előnyt, amit aztán az első negyed végéig 5 pontosra növelt. Nem túl sok, de előny, lehetett rá építeni.
 
Ez a folytatásban sikerült is, a nagyszünetig 9 pontra hízott az Alba vezetése, bár volt közben már 13 pont különbség is a javára, de ezt még 4-re le tudta faragni a MAFC, amely nem hagyta, hogy túlságosan meglépjen ellenfele, így a nagyszünet után is volt még miért küzdenie.
 
A folytatásban sem remekelt támadásban a házigazda, sok volt a hiba a játékában, de így is sikerült 17 pontig növelnie az előnyét, amiből faragott kicsit a lelkesen kosarazó, jórészt fiatalokból álló műegyetemi társulat, de 12-15 pont között állandósult a hajrára a vendéglátók vezetése.
 

 
Szűk 2 minutummal a végső dudaszó előtt Djapa trojkájával sikerült először átlépnie a 20 pontos vezetést az Albának, amire nem sokkal később újabb hárompontost pakolt rá a szerb center, miközben beindult a szokásos utolsó perces büntetőzgetés, amiből szintén az Alba jött ki egy picit jobban, így végeredményben 98-73 -ra győzött. Kromah 22, Djapa 19, Melvin 17, Csorvási 16 ponttal zárt.
 
A MAFC sokáig jól tartotta magát, de összességében az Alba nagyobb tudású csapat és ezt érvényesítette is.
 
Mindazonáltal az új vezetőedzőnek, Székely Norbertnek lesz dolga bőven, ha a célkitűzéseknek megfelelően éremért akar küzdeni a gárda, amely legközelebb szombaton Szegeden a SZEDEÁK otthonában gyűjtheti be a 2 pontot, egyben az első idegenbeli győzelmét.
 
Időszerű lenne, hiszen ez az eddigi hét forduló alatt egyszer sem sikerült, ami nem túl gyakran esett meg az elmúlt 20 évben az Albával, ráadásul a szegedi kiruccanás után még két kőkemény idegenbeli rangadó vár majd a fehérvári csapatra Pakson és Kecskeméten, tehát az igazi nagy próbák még csak ezután jönnek.
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >