Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Újabb egészségnapot szerveznek szombaton, Szárazréten
Újabb egészségnapot szerveznek szombaton, Szárazréten Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2014. november 20.

Image

Újabb egészségnapot szerveznek november 22-én, szombaton Szárazréten, a Vörösmarty Mihály Általános Iskola Farkasvermi Úti Tagiskolájában. Ez lesz a harmadik, egyben befejező állomása annak a szűrőnap-sorozatnak, melyet a „Szociális város-rehabilitáció Szárazréten” című projekt keretében valósít meg közösen Székesfehérvár Önkormányzata, az Echo Innovációs Műhely és a Humánszolgáltató Intézet. 9 és 13 óra között számos fontos vizsgálati lehetőséget kínálnak az érdeklődőknek. – hangzott el a részleteket ismertető sajtótájékoztatón.

 

 

Az eddigi egészségnapokat sikerrel, nagy érdeklődés mellett bonyolították a szervezők. Ez a rendezvénysorozat kiváló lehetőséget biztosít arra is, hogy a városrész lakói megismerjék a megújult Farkasvermi úti iskolát. – hangsúlyozta a sajtótájékoztatón Östör Annamária egészségügyi és sporttanácsnok. Elmondta: a szűrőnapon lesz kardiológiai vizsgálat a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktatókórház Kardiológiai Osztályának közreműködésével, illetve melanoma szűrés, ami különösen fontos a nyári időszak után. Lehetőség lesz mozgásszervi vizsgálatra, valamint a Humánszolgáltató Intézet munkatársai teljes állapotfelmérést végeznek a jelentkezőkön. Östör Annamária köszönetét fejezte ki a Kardiológiai Osztály munkatársainak és Dr. Tóth László osztályvezető főorvosnak a városi szűrőnapok során végzett munkájukért és együttműködésükért.

Végéhez közeledik a „Szociális város-rehabilitáció Szárazréten” című projekt. Csaknem elkészült az iskolához épített, de attól elkülönülten működő közösségi ház is, így akik szombaton eljönnek az egészségnapra, megismerhetik az új épületszárnyat, amely nagyon fontos szerepet kap a jövőben különféle programok lebonyolításában. A szárazrétiek nagy érdeklődést mutatnak a beruházás iránt.  – mondta el a sajtótájékoztatón Szigli István, a városrész önkormányzati képviselője. Hozzátette: a most véget érő egészségnap-sorozatot később folytatni kívánják más pénzügyi forrás felhasználásával. A képviselő bízik abban, hogy szombaton is nagyon sokan elmennek, és értékelni fogják a szűrések jelentőségét.

A „Szociális város-rehabilitáció Szárazréten” című projektben vállat három egészségnap megszervezése mellett számtalan gyermek és felnőtt, sport és animációs programot is kínáltak Szárazrét lakóinak az elmúlt hónapokban. Zugor Zsuzsanna, az Echo Innovációs Műhely elnöke elmondta, hogy a rekreációs tevékenység mellett szakmai oktatást is biztosítanak, hiszen szeptember óta TB ügyintéző képzés zajlik, februártól pedig a bérügyintéző képzés is megvalósul. A lakosok körében népszerű és hiánypótló oktatás elősegíti a pályakorrekciót és a munkahelyhez jutás lehetőségét. Emellett december elejére tervezik egy újabb ECDL képzés elindítását, melyen ingyenesen vehetnek részt a szárazrétiek. A oktatásról és a jelentkezési feltételekről bővebben a www.echoinn.hu oldalon lehet érdeklődni, vagy személyesen a Fehérvári Civil Központban, a Rákóczi u. 25. szám alatt kaphatnak információt a polgárok

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >