Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Ismét megünneplik a Katalinokat Székesfehérváron
Ismét megünneplik a Katalinokat Székesfehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2014. november 21.

Image

A hagyományokhoz hűen újra megrendezik a Katalin-napi ünnepségsorozatot Székesfehérváron. A szervezők remélik, hogy ismét sokan eljönnek a programokra, melyek november 25-én, kedden 17.00 órakor Kati néni szobránál kezdődnek, a Szent Sebestyén templomnál folytatódnak, majd este batyubálon mulatozhatnak a vendégek a Felsővárosi Közösségi Házban
.

 

 

Többéves múltra tekint vissza Székesfehérváron a Katalin-napi ünnepség, amely hagyományosan a város egyik legkedveltebb köztéri alkotásánál, Kati néni szobránál kezdődik november 25-én, kedden este. 17.00 órától várják a vendégeket a Liszt Ferenc utcába, ahol dr. Cser-Palkovics András polgármester és Földi Zoltánönkormányzati képviselő mond köszöntőt a Katalinok tiszteletére, műsort ad az Alba Regia Táncegyüttes Senior csoportja és a Tilinkó zenekar, a harapnivalóról pedig ezúttal is a Hagyományos Piacokért Egyesület és a Fehérvári Polgárok Egyesülete gondoskodik.

Image
.

 

 


A zenészek és a táncosok vezetésével menet indul a Szent Sebestyén templom előtti térre, ahol 17.45 órakor Vargha Tamás országgyűlési képviselő köszönti az ünnepelteket, majd Nyárai-Horváth Istvánplébános beszél Szent Katalin vértanúságáról. 18.00 órakor kezdődik a hagyományos batyubál a Felsővárosi Közösségi Házban, műsort adnak a Felsővárosi Általános Iskola tanulói, majd bemutatót tart a TáncolKodó együttes a Szedtevette zenekar kíséretével.

 

Image
.


Székesfehérvár Önkormányzata és a szervezők szeretettel várják a Katalinokat és minden érdeklődőt a keddi ünnepségsorozatra!

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >