Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Székesfehérvári a tizenötezredik látogató Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2014. november 26.
A tizenötezredik látogatót köszöntötték a „Seuso-kincs Székesfehérváron” című kiállításon. A székesfehérvári Nagy István feleségével és Pécsről érkezett barátaival tekintette meg a több mint ezer éves műtárgyakat. A hét minden napján nyitva tartó, a Szent István Király Múzeumban 2015. január 15-ig látogatható tárlathoz számos érdekes kísérőprogram is kapcsolódik.

 

Alig telt el két hét a tízezredik látogató köszöntése óta, és már a tizenötezredik látogató is belépett a Szent István Király Múzeum ajtaján. Nagy István Székesfehérvárról érkezett feleségével és pécsi barátaikkal, hogy megtekintsék a tárlatot. A látogató nagy meglepetésére a belépőjegy váltásakor tudta meg, hogy ő a szerencsés 15 000.! E jeles alkalomból Nagy István egy belépőjegyet kapott ajándékba, valamint Kulcsár Mihály, a Szent István Király Múzeum igazgató-helyettese köszöntötte, és adott át egy, a „Seuso-kincs Székesfehérváron” tárlathoz kapcsolódó ajándékcsomagot.

„Örömteli és nagy meglepetés volt számomra, hogy én vagyok a tizenötezredik.” – mondta el Nagy István, aki 1985 óta él Székesfehérváron. „Nagyon régóta vártunk már erre a kiállításra, és készültünk arra, hogy megtekintsük. Elég sokat olvastam a kincsek eredetéről könyvekből és a sajtóból egyaránt, és már nagyon kíváncsi voltam rájuk. Számomra talán a legérdekesebb az a technika, amivel ezeket a tárgyakat előállították 1600-1700 évvel ezelőtt. Ez a technika nagyon impresszív, még most is elgondolkodtatja az embert, vajon hogy csinálták.” - mondta Nagy István.

A tárlat a hét minden napján 10.00 és 20.00 óra között látogatható. Azok, akik a kiállítás megtekintése mellett tovább szeretnék bővíteni ismereteiket e tárgykörben, látogassanak el november 28-án, pénteken 17.00 órakor a múzeumba, a Fő utca 6. szám alá, ahol a „IV. századi kincsleletek a Római Birodalomban” címmel Nádorfi Gabriella régész tart előadást.

„A Seuso-kincs Székesfehérváron” kiállítás 2015. január 15-éig tekinthető meg a Szent István Király Múzeum Fő utcai épületében. A csoportok előre kérhetnek időpontot a www.szekesfehervar.hu/seusoportálon, a  Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges   e-mail címen, vagy a 06-70-6699-903-as telefonszámon.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >