Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra arrow Betlehemek és kézműves karácsonyi remekművek kiállítása
Betlehemek és kézműves karácsonyi remekművek kiállítása Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2014. november 28.

Image

Szombaton hirdetik ki az idei „Betlehemi szép csillag” pályázat eredményeit és nyitják meg a legszebb alkotások kiállítását a Szent Korona Galériában. Ugyanitt a Fehérvári Kézművesek Egyesületének tagjai is bemutatkoznak saját karácsonyi alkotásaikkal.

 

 

A „Betlehemi szép csillag” pályázatot idén 12. alkalommal hirdette meg a Fehérvári Kézművesek Egyesülete, a Szent Donát Alapítvány és a Szent István Művelődési Ház azzal a céllal, hogy segítsék a Jézus születésének ünnepére való méltó felkészülést, éltessék és felmutassák a magyar szakrális népművészet gazdag hagyományait, illetve ösztönözzék a gyerekek és a felnőttek alkotó kedvét.  A pályázaton ifjúsági és felnőtt kategóriában hivatásos kézművesek és műkedvelő alkotók, alkotócsoportok egyaránt részt vehettek.

Az ünnepélyes eredményhirdetést és a legszebb betlehemek kiállításának megnyitóját 2014. november 29-én, szombaton 14.30 órakor tartják a Szent István Művelődési Ház Szent Korona Galériájában. Köszöntőt mond Spányi Antal megyés püspök, a tárlatot Baracza Szabolcs okleveles fa-szobrász, restaurátor művész ajánlja az érdeklődők figyelmébe. Az eseményen közreműködik Stirbu Viktória operaénekes, Miklós Laura, a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Karának tanulója, valamint Novák Aporka és Novák Szironka, a II. Egyházmegyei Ki-Mit-Tud? tehetséges közreműködői, a Hermann László Zeneiskola növendékei.

Ugyanitt külön kiállításon mutatkoznak be a Fehérvári Kézművesek Egyesülete tagjai, akik egy-egy hangulatos életképpel idézik meg a régi korok karácsonyi hangulatát. A tárlaton megtekinthetőek az ünnephez kötődő saját alkotásaik, különféle karácsonyi terítékek, illetve asztal- és lakásdíszek is.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >