Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Gálázott a Vidi Pápán Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2014. december 01.

Image

A hazai pályán kifejezetten jól szereplő, több élcsapatot is megfricskázó Lombard FC Pápa vendége volt a labdarúgó NB I 16. fordulójában a Videoton. Nem tudott itt nyerni korábban a Győr, a DVTK és a Fradi sem, így nehéz meccsre számíthatott a listavezető. Kellően komolyan is vette ellenfelét a fehérvári együttes, ugyanis 15 perc után már két góllal vezetett, majd a szünetben 3-0 -ra. A vége 5-0 lett, de ennél nagyobb különbséggel is nyerhetett volna a Vidi, akkora fölényben volt, s annyi helyzet maradt ki még az öt találaton kívül...

 

Az első perctől a vendégek uralták a találkozót, s bár Coroian komolynak tűnő sérülése -a hírek szerint eltőrt a sípcsontja Juhász határozott, de szabályos belépője után- volt az első lényegi történés a 4. percben, a kilencedikben már jött a gól is: Stopira előkészítése után Nikolics került jó pozícióba, amit egy remekül eltalált jobb lábas, 12 méteres emeléssel nyomatékosított, amely Szűcs Lajos kapujának bal felső sarkában kötött ki,0-1! Szépségdíjas megmozdulás volt a válogatott csatártól.

A lendületben lévő Videoton hamarosan már kettővel ment: a 15. percben ismét Nikolics volt a főszereplő, amikor Szolnoki centerezését követően a góllövőlista éllovasának lövését elsőre Szűcs még kiütötte, de a felpattanó labda Gyurcsó fejéről újra a támadó elé került, aki állítgatás nélkül, ballal kilőtte a jobb sarkot, 0-2! Negyedóra után eldőlni látszott a csata, Nikolics pedig ismét megtalálta a rettegett góllövő cipőjét, 15 meccsen lépett pályára ősszel az első osztályban, s 15 alkalommal zörgette meg az ellenfelek hálóját!

Ezt követően is maradt támadásban Joan Carrillo vezetőedző alakulata, s előbb Gyurcsó, majd Kovács lábában (Gyucsó esetében inkább a lába előtt), majd Nikolics fejesében volt a harmadik találat. Egy darabig ott is marad, mert kicsit behúzta a féket a Vidi, ugyanakkor a Pápának még helyzete sem akadt, így simán őrizte előnyét a fehérvári egylet.

A 44. minutumban aztán a maradék kérdések végére is pontot rakott Gyurcsó pazar szabadrúgása, mely 19 méterről úgy vágódott Szűcs kapujának jobb felső sarkába, mintha zsinóron húzták volna, 0-3!. Esélytelen volt az egykori válogatott kapus.

A második félidőben már a Pápa is mutatott valamit, miközben a Videoton sem állt le, így igazán jó kis derbi lett az első 45 percben nagyon unalmas, egysíkú derbiből. Az első negyedórában a hazaiaknak is volt helyzetük, s egy -les miatt- meg nem adott góljuk, míg a másik oldalon Álvarez hagyott ki ajtó-ablak ziccert. Nikolics meglőhette volna a mesterhármasát, de kétszer is cél tévesztett, illetve egyszer a kapufa hárított, a csattanó pedig Stopiráé volt, aki Nikó kapufája után rögtön egy nem túl erős bal lábas lövést eresztett meg 16-ról, amit Szűcs Lajos csúnyán bevédett, 59 perc után 0-4! Ez már alapos verés volt a Lombardnak hazai pályán.

A nagy előny tudatában Carillo hamar cserélt, Gyurcsó, majd Kovács is lement, a helyükre Kleinheisler és Feczesin állt. Nem sokkal később a cserecsatár meg is hálálta a bizalmat: a 69. percben Álvarez 22 méteres szabadrúgása a lelkileg romokban heverő Szűcsről középre pattant ki, Feczesin pedig közelről becsúszva a hálóba továbbított, 0-5!Ez már bizony méretes pofon!

A hajrára érkezett Sándor helyett Caneira is, így az egykori portugál válogatottnak jutott negyedóra az NB I-ben, ami az idén eddig nem adatott meg számára. A Videoton fölényesen nyert, s őrzi 5 pontos előnyét a tabellán a Pécs ellen 1-2 -ről 3-2 -re fordító MTK előtt. A további csapatok igen komoly hátrányban vannak már a piros-kékekhez viszonyítva.

A "tavaszi" őszből egy forduló van még hátra. A Vidi a Dunaújváros vendége lesz majd (előtte kedden a Ligakupában is randiznak a felek) december 6-án szombaton 16 órakor. Vajon Joan Carrillo-nak és fiainak a Mikulás is 3 pontot hoz?

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >