Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Kulcsátadás a Hosszúsétatér 64. új lakóinak Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2014. december 03.

Image

A Hosszúsétatér 64. szám alá beköltözők közül az első négy családnak adta át  a lakások kulcsait dr. Cser-Palkovics András polgármester és Mészáros Attila alpolgármester, az 5. számú választókörzet önkormányzati képviselője. A város saját beruházásában, mintegy 80 millió forint ráfordításával újította fel az épületet, amelyben nyolc, akadálymentesített lakást alakítottak ki.

 

 

A Hosszúsétatér 64. szám alatti épület egy hónappal ezelőtti műszaki átadását követően december első hetében már beköltözhetnek az új lakók a Hosszúsétatér 64. számú épületbe. A nyolc lakás közül négy már gazdára talált. A bérlők kedden vehették át Székesfehérvár polgármesterétől a kulcsokat a teljesen felújított, akadálymentes önkormányzati bérlakásokhoz.

Mintegy 80 millió forintból, saját költségén alakította ki Székesfehérvár önkormányzata a korábbi problémás telep helyén teljesen megújult, rendezett kerttel, kialakított parkolóval rendelkező, alternatív energiát felhasználó lakásokat. „Nagy öröm számunkra, hogy ezeket a kulcsokat ma átadhatjuk. Magyarországon is példaértékű, hogy Székesfehérváron olyan szociális bérlakások jönnek létre, amelyek akadálymentesítettek. Ez nagy segítséget és könnyebbséget jelent a beköltöző bérlőknek, akiknek eddig lakóhelyükön komoly gondot jelentett az emeletről való közlekedés.” – emelte ki dr. Cser-Palkovics András.

„Azok a családok, akik a szakmai döntést követően kiválasztásra kerültek igazán méltó, szép környezetben élhetnek itt.” – mondta Mészáros Attila. Székesfehérvár alpolgármestere, az 5. számú választókörzet önkormányzati képviselője hozzátette, hogy az épületben nyolc lakást alakítottak ki. Ebből egy kétszobás, négy másfél és három egyszobás otthon várja lakóit. A saját gépházzal rendelkező épület energiatakarékos működését napkollektorok segítik. A rendezett udvaron füvesítés történt, és parkolóhelyeket is kialakítottak. Az épületben található nyolc lakásból négybe már karácsony előtt, a maradék négy lakásba pedig jövő év elején költöznek be az új lakók.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >