Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Döntésünk a jövőnk
Döntésünk a jövőnk Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2014. december 05.

Image

A felelős szexuális magatartásról szólt a „Döntésünk a jövőnk” című vetélkedő döntője, melyen 14 Fejér megyei középiskola 21 csapata vett részt Székesfehérváron, a Fehérvári Civil Központban. A HIV fertőzésen, az AIDS betegségen kívül a szexuális úton terjedő fertőzések, illetve a nem kívánt terhesség témakörében mérték össze tudásukat a fiatalok, hogy felhívják a figyelmet a felelős magatartás és a megelőzés fontosságára.

 

 

Kutatások szerint a szexuális élet kezdete egyre fiatalabb korra tehető. A fiatalok egészséges szexuális fejlődéséhez, a nem kívánt terhességek kockázatának csökkentéséhez, a nemi betegségek elkerüléséhez nagyon fontos, hogy a diákok tisztában legyenek ezekkel a veszélyekkel, illetve ezek megelőzésével.

Immár hagyománnyá vált, hogy a Fejér Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szerve, a Székesfehérvári Járási Hivatal Járási Népegészségügyi Intézete, Székesfehérvár Önkormányzata és Székesfehérvár Humán Szolgáltató Intézete, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ és a Székesfehérvár Egészségügyi Ellátásáért Közalapítvány támogatásával vetélkedőt szervez a Fejér megyei középiskolások számára az AIDS világnapjához, december 1-jéhez kapcsolódóan.

Idén a „Döntésünk a jövőnk” című prevenciós verseny keretében a HIV fertőzésen és az AIDS betegségen kívül a szexuális úton terjedő fertőzések, illetve a nem kívánt terhesség témakörében is összemérhették tudásukat a fiatalok, hogy játékos, szórakoztató formában hívják fel a figyelmet a felelős szexuális magatartás, a prevenció, a védekezés fontosságára. A versenyre 7 város 15 középiskolájából 48 csapat jelentkezett.

Az első fordulóban a diákok online feladatlapokat töltöttek ki, és plakátot készítettek a felelős szexuális magatartás témakörében. A plakátok az Alba Volán autóbusz-pályaudvar várótermében voltak láthatóak az elmúlt hetekben. Ma délután a Fehérvári Civil Központban rendezték meg a vetélkedő döntőjét, melyen az első fordulóban legjobban teljesített 21 csapat vett részt.


A versenyt az enyingi Batthyány Fülöp Gimnázium és Általános Iskola„Foucault” nevű csapata nyerte meg. Második helyen végzett a székesfehérvári Belvárosi I. István Középiskola Bugát Pál Tagintézményének „BAD Team” nevű csapata, illetve harmadik lett a„Sex Pistols” csapat a Dunaújvárosi Széchenyi István Gimnáziumból.  
 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >