Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Kapitulált a Capitals a Volánnál
Kapitulált a Capitals a Volánnál Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2014. december 05.

Image

A bajnokság alapszakaszának több, mint fele eltelt már, s ezen idő alatt többnyire a Vienna Capitals vezette az osztrák profi hokiliga tabelláját. Ez a bécsi csapat látogatott csütörtökön este az Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnokba, mégpedig egy -rá nem jellemző- negatív sorozattal a háta mögött, zsinórban három vesztes meccset követően. Mivel a Vienna védelme ennek ellenére a legjobb a ligában, a Volán támadósora pedig az egyik legtermékenyebb, igazán izgalmas derbire volt kilátás. A fehérvári drukkerek nem is csalatkoztak, kiélezett meccsen 4-3 -as hazai sikernek tapsolhattak.

 

 

Az első harmad egyenlő erők küzdelmét hozta, melyben gyakran forogtak veszélyben a kapuk, s összességben nem érdemtelenül szerezte meg a vezetést a bécsi együttes a játékrész hajrájában, igaz -sokadszor a bajnokságban- nagyon gyengén védekezett a házigazdák hátsó alakzata, könnyen elkerülhető góllal kerültek hátrányba.

A pihenő után bő 8 percig tartott a vendégek öröme, akkor aztán előbb LoVecchio egyenlített, majd 3 minutummal később Boivin hatalmas bombája már az AV19 vezetését jelentette! Mind a három gól emberelőnyből született, s nem az utólsó ezen az estén...

Alig kezdődött el a végső 20 perc amikor Iberer egyenlített, pedig továbbra is a hazaiak voltak veszélyesebbek. Sebaj! Nem sokkal később jött a fiatal Németh Attila aki szemtelen gólt lőtt, megkerülve a bécsiek kapuját! A 49 percben már kettő volt közte, amikor újra emberelőnyből Ejdepalm talált be Zaba ketrecébe. A hajrában a játékvezetők alapos "kárpótlásba" kezdtek, sorra ültették ki a büntetőpadra a Volán játékosait, s kettőes előnyben, négy és fél perccel a befejezés előtt Carson be is vágta a szépítő gólt, rendkívül izgalmassá téve a végét. Az is lett, de újabb gól már nem született, a több helyzetet kidolgozó Fehérvár AV19 megérdemelten nyert 4-3 -ra, besöpörve zsinórban a harmadik győzelmét.

Rob Pallin együttese magabiztosa tartja rájátszást érő pozícióját az EBEL tabelláján, mi több, előre is lépett a 4. helyre, pontszámban (29) beérve a már dobogós Graz csapatát! Amennyiben a Volán javítani tud a védekezésén, nem is lesz kérdés, hogy bejut a play-offba.

Bartalisék legközelebb vasárnap 17.30 -kor , a listavezető Salzburg otthonában vizitálnak. A lendületben lévő, minden mutatóban ligaelső "Bikák" vendégeként nagy bravúr lenne a pontszerzés.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >