Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
IDÉN IS MEGHIRDETTÉK AZ ADOMÁNY EXPRESSZ JÓTÉKONYSÁGI GYŰJTÉST Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskay Gergely   
2014. december 05.

Image

Az Alba Plaza a Vöröskereszttel és Székesfehérvár Önkormányzatával közösen az idén is meghirdette hagyományos karácsonyi adománygyűjtő akcióját, amely december 5-től december 17-ig tart. Az Adomány Expressz jótékonysági gyűjtés keretében összegyűlt felajánlások a város és a megye rászoruló családjaihoz, valamint az állami gondoskodásban élő gyermekekhez jutnak majd el.
 
 
Dr. Szücsné Szigeti Hedvig, a Magyar Vöröskereszt Fejér Megyei Szervezetének megbízott igazgatója kiemelte, hogy az Adomány Expressz két éve indult a plázában, korábban Mikulásgyár elnevezéssel tartottak jótékonysági gyűjtést. Idén minden nap, december 5-től december 17-ig folyik a gyűjtés az Alba Plazában, elsősorban tartós élelmiszert, tisztítószert, tisztálkodószereket, játékokat , könyveket, dvd-ket várnak.
 
"Örömmel fogadunk minden olyan adományt, ami a gyermekeknek továbbadható, örömet szerez másoknak. Minden évben egyre több partner kapcsolódik a gyűjtéshez, idén újonnan csatlakozott az Alba Volán és a Vörösmarty Színház." - mondta el a Magyar Vöröskereszt Fejér Megyei Szervezetének megbízott igazgatója.
 
Az Adomány Expressz jótékonysági gyűjtést Székesfehérváron a Magyar Vöröskereszt Fejér Megyei Szervezete, az Alba Plaza és a Fehérvár Médiacentrum indította, melyhez Székesfehérvár Önkormányzata, az Alba Volán Zrt. és a Vörösmarty Színház is csatlakozott.
 
A kedvezményezett idén is a Fejér Megyei Gyermekvédelmi Központ. Östör Annamária egészségügyi és sporttanácsnok elmondta, hogy az évek óta zajló jótékonysági akciót a Vöröskereszt, az Alba Plaza és Székesfehérvár Önkormányzata kezdeményezte.
 

 
Az akció menete minden évben változik egy kicsit, az idei évben helyben gyűjtik az ajándékokat, amelyeket fehérvári családoknak, gyermekeknek osztanak ki.
 
"Ebben segít majd az Alba Volán, a társaság új buszának segítségével jutnak el az ajándékok a rászorulókhoz. Örülünk annak, hogy a fehérváriak segítőkészek, több helyen szerveznek adománygyűjtési akciót a városban, többek között a Vörösmarty Színházban és az Öreghegyi Közösségi Házban is." - tette hozzá Östör Annamária.
 
Deresné Tanárki Mária, a Fejér Megyei Gyermekvédelmi Központ igazgatója megtiszteltetésnek nevezte, hogy évek óta kedvezményezettjei lehetnek a gyermekvédelmi központ gondozottjai a jótékonysági akciónak. A nevelőszülői hálózatan több mint 500 gyermekről gondoskodnak, a gyermek ls lakásotthoni egységekben pedig 160 ellátott van.
 
"Évek óta nagy örömet és meglepetést jelentenek számukra azok az ajándékok, melyeket a gyerekek fogadhatnak Karácsony ünnepéhez kapcsolódóan." - hangsúlyozta a Fejér Megyei Gyermekvédelmi Központ igazgatója.
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >