Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Pakson a végén bukott az Alba
Pakson a végén bukott az Alba Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2014. december 08.

Image

Igazi értékmérő csúcsrangadóra került sor szombaton este Pakson a férfi kosárlabda NB I -ben. Két egyaránt döntőbe igyekvő csapat, a remekül szereplő ASE és a korábban botladozó, edzőváltáson is átesett, s éppen felfelé ívelő formában lévő TLI-Alba Fehérvár csapott össze. Az elsőtől az utolsó percig kiélezett csatát végül jobb végjátékával az Atom nyerte 74-68 -ra, de a mutatott produkció okán most nem volt szégyenkezni valója az Albának sem.

 

 

A derbi elején sok volt a pontatlanság, végül egy hazai tripla adta meg az alaphangot a hazai drukkereknek, amire Simon kétszer válaszolt, majd váltott kosarakkal, továbbra is rengeteget rontva haladtak a csapatok tovább. Az Alba is vezetett (12-7 -re ), de általában a Paksnál volt a minimális előny szinte végig. A 14. minutumban 26-29 -nél még egyszer vezetett a Fehérvár, de aztán csak rohant az eredmény után.

Az ASE nem tudott ellépni 5-6 pontnál többel egyszer sem, de végül ez is elég volt. Székely Norbert vezetőedző gárdája derekasan harcolt, 59-59 -nél egyenlő volt az állás, sőt a véghajrában 67-66 -os hazai vezetésnél is fordíthatott volna az Alba, de ismét sok pontatlanság csúszott a támadásokba, az Atomnál pedig Dugat bedobta a büntetőket, s még egy középtávolija, majd zsákolása is beakadt, így ő hozta a végén azt az extrát, amivel meg is nyerte a meccset csapatának. Rajta kívül az ex-fehérvári Jones 11 lepattanója és 12 pontja volt a döntő.

Az Albában Kromah 15 pontot szórt, de az utolsó 4 percben "hallgatott", miként a 14 pontig jutó Melvin is, aki legalább két egységet összehozott, de az utolsó 2 percben sem ő, sem más fehérvári nem szerzett kosarat! Ezt a meddőséget egy ilyen rangadón nem bírja el az Alba, de máskor sem nagyon engedheti meg magának. Amennyiben oda akar érni a végére a fináléba, de legalább a legjobb 4-be, sokkal erősebb végjátékra és sokkal nagyobb koncentrációra lesz szüksége.

A TLI-Alba Fehérvár jelenleg a 6. helyen áll, de elég komoly már a lemaradása az élcsapatoktól, így a felzárkózás érdekében muszáj hoznia a következő meccseit. Először is az egyik legnagyobb mumus, a KTE otthonában kellene győznie csütörtökön (12.11), majd vasárnap (12.15) hazai környezetben a Nyíregyházát, utána pedig megint idegenben (12.18, csütörtök) a Falcót is meg kellene vernie. Nem reális elvárás a 3-ból 3 győzelem, de képes rá a gárda és nagyon nagy szüksége is lenne már egy pozitív sorozatra és rangadó-sikerekre.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >