Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Legyen más a szenvedélyed!
Legyen más a szenvedélyed! Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2014. december 11.

Image

Az új nemzeti drogmegelőzési stratégia része az a március végén indult országos roadshow, amelynek keretében sikeres sportolók és művészek saját példájukon keresztül mutatnak példát a fiataloknak a szabadidő hasznos és tartalmas eltöltésére. A „Legyen más a szenvedélyed!” elnevezésű program december 11-én, csütörtökön 12.30 órakor Székesfehérvárra érkezik. A helyszín az ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok lesz.

 

Az új Nemzeti Drogellenes Stratégia értékközvetítésének középpontjában a tiszta tudat, a józanság fontossága, az egészséges életmód kultúrája, az informálás, valamint az ellátás és felépülés-központú szemléletmód, valamint a közösségi részvétel jelentősége áll. Ennek az üzenetnek az egyik fő hordozója a „Legyen más a szenvedélyed!” elnevezésű, Európai Uniós finanszírozású kiemelt projekt, melynek elsődleges célja a fiatalok segítése, hogy droghasználat helyett másban leljenek célt és örömöt. Országos roadshow keretében a fiatalok olyan ismert, sikeres emberekkel, valamint szakemberekkel találkozhatnak, akik személyes példájukon keresztül utat mutatva képviselik majd a drogmentes, boldog élet lehetőségét. A roadshow célja, hogy az érdeklődők a maradandó élményeken túl hasznos tudást is szerezhessenek a megelőzéssel és a droghasználat veszélyeivel kapcsolatban.

A Roadshow december 11-én, csütörtökön Székesfehérvárra érkezik. Házigazdája Dj Dominique, de rajta kívül is számos ismert fellépő várja majd a fiatalokat az Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnokban.

Részletes program: 
12:30-12:35 Kiss Norbert sportért felelős helyettes államtitkár nyitó beszéde 
12:35-12:40 Östör Annamária egészségügyi és sporttanácsnok köszöntője 
12:40-12:45 Török Szabolcs tankerület igazgató beszéde 
12:45-12:50 Garamvölgyi László, a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács kommunikációs igazgatójának beszéde 
12:50-13:00 Team Passion jégrevü bemutató 
13:00-13:05 Team Passion – „A szenvedélyről” 
13:05-13:15 Tigran Vardanjan négyszeres magyar bajnok műkorcsolyázó bemutatója 
13:15-13:20 „Legyen más a szenvedélyed!” Legyen a szenvedélyed a mozgás, a sport, a művészet, a tánc, a zene, az éneklés! - a projektről röviden Dj Dominique 
13:20-13:25 helyi KEF bemutatkozása 
13:25-13:35 Jégkorong bemutató – A székesfehérvári, és a Ferencvárosi Torna Club jégkorongozóival 
13:35-13:50 Animal Cannibals „jeges” fellépése 
13:00-14:00 Rendőrségi technikai eszközök bemutatója

A program különösen figyelmet érdemel, lévén a Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézet nemrég napvilágot látott kutatása szerint a Közép-Dunántúli régió a leginkább veszélyeztetett területnek számít droghasználat terén hazánkban. A szakemberek szerint a megelőzésben a komplex programoknak van létjogosultságuk. A felmérések azt mutatják, hogy ebben a régióban ezt mindenekelőtt a szülő-gyermek kapcsolatának és a lokális közösségeknek az erősítésével, valamint a szabadidő hasznos eltöltésének biztosításával lehet megvalósítani.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >