Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Ligakupa: nyolc között a Vidi Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2014. december 11.

Image

Nem ment könnyen, de végül beváltotta a papírformát a Dunaújváros ellen a Ligakupa nyolcaddöntőjében a Videoton. A cseresorával felálló fehérvári együttes 3-1 -re nyert, így 4-3 -as összesítéssel jutott a negyeddöntőbe, ahol a Debrecen lesz az ellenfele majd jövő márciusban. A piros-kékek 0-1 -ről fordítottak két Feczesin (már 10 Ligakupa gólnál jár a támadó) és Oliveira találataival.

 

 

Az első meccsen 0-2 után ébredt a Vidi, s most is a DPASE szerzett vezetést, így saját maga számára tette nehézzé a továbbjutást Joan Carrillo együttese.

Ellentétben az első találkozóval, most hamar magához ragadta a kezdeményezést a Videoton -különösen Oliveira és Feczesin volt aktív-, de hiába alakított ki több helyzetet, nem tudott vezetést szerezni. Aztán ahogy ilyenkor lenni szokott, a 40. percben a Dunaújváros előnybe került Dodlek jól eltalált bombájával. Fontos volt, hogy nem ült le ettől a Vidi, s alig 3 perccel később Feczesin egyenlített is büntetőből, amit egy Kleinheislerrel szemben megítélt szabálytalanság okán fújt be a játékvezető.

A második félidőben aztán csak bedarálta ellenfelét a Vidi, bár sokáig nehezen talált fogást ellenfelén, némi frissítés, három csere (Nikolics, Szolnoki és Trebotic állt be a Brachi, Sándor, Caneira trió helyére) után a játékrész hajrájára "élesebb" lett újra a hazai gárda, s ez hamar két gólban is megnyilvánult: a 67. és a 71. minutumban egyaránt a bombaformában lévő gólvágó, Nikolics volt az előkészítő, Oliveira, majd Feczesin pedig a pontos befejező, s ezzel gyakorlatilag el is dőlt a továbbjutás kérdése.

A végéig még próbálkozott a szépítéssel a DPASE, de a Carrillo-legénység is szerezhetett volna újabb találatot, így az eredmény mindenképpen igazságos, miként a Videoton továbbjutása is, hiszen tartalékosan is erősebb, jobb csapat mint a derekasan harcoló megyei rivális.

Márciusban jöhet a Debrecen, amelynek meggyűlt kicsit a baja az NB II-es Sopronnal, de végül továbbjutott. Tavaly az elődöntőben találkozott egymással a két együttes, s akkor nagyon könnyen -nem várt különbséggel, 6-1 -es összesítéssel- a Vidi ment tovább, de ez nem mérvadó, hiszen a felek rendre kiélezett meccseket játszottak egymással az elmúlt időszakban.

Most pihenőre vonulnak a Videoton játékosai, majd január elején kezdik meg a felkészülést a bajnoki hajrára és a kétfrontos kupaküzdelmekre. Addig lehet regenerálódni, lazítani, a vezetőknek pedig a nemzetközi szereplés érdekében erősíteni...

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >