Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Két Varkocsos érem az ob-n Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2014. december 11.
6 versenyzővel indult, s felemásan szerepelt a Kecskeméten megrendezett felnőtt országos bajnokságon a Varkocs György Box Club. A tavalyi sikerek után nagy reményekkel várták a legrangosabb hazai viadalt a fehérvári bunyósok, akik végül két bronzérmet szereztek a rendkívül sűrű és szoros küzdelmeket hozó mezőnyben. Jellemző a kiegyensúlyozottságra, hogy a 10 súlycsoportban 9 (!) különböző klub versenyzői diadalmaskodtak, egyedül a bajaiaknak sikerült két kategóriában is aranyat nyerniük, s több rutinos élversenyző sem tudott győzni.

 

 

A fehérváriak munkájának emelkedő színvonalát jelzi, hogy csak néhány nagy, tradicionális klub tudott annyi -vagy több- öklözőt indítani, mint ők. A Varkocs BC-t ezúttal 60 kg-ban Kőszeghy András és Szinável Sándor, 64 kg-ban Birkés Árpád és Márton Balázs, a 75 kg-os súlycsoportban Hegyi Barabás, +91 kg-ban pedig Lang Tibor képviselte.

Az idei Magyar bajnokság a meglepetések bajnoksága is volt ugyanis az Eb-bronzérmes, Olimpiai 5. helyezett Harcsa Zoltánt már a selejtezőkben kiütötték, a korábbi nyolcszoros ob-győztes Varga Miklós sem tudott felállni a dobogó legfelső fokára, de számos más váratlan eredmény is született a kemény mezőnyben.

Turós Arnold a közép-dunántúli régió vezetője, a Varkocs György Box Club vezetőedzője több érmet remélt előzetesen tanítványaitól: "Szinável Sanyitól bajnoki címet vártam, a többiekben pedig ott volt az éremszerzés lehetősége, így pl. Birkés Árpádban aki ősszel a korosztályos Eb-érmest verte, de az ob-n 2:1-es pontozásos vereséget szenvedett a helyi Herczeg Józseftől, így nem harcolhatott dobogós pozícióért. Végül Szinável Sándor és Hegyi Barnabás állhatott fel a pódiumra, ami egy ilyen rendkívül kemény mezőnyben nagy eredmény, ráadásul Szinável 2:1-es pontozásos vereséggel maradt csak alul a 8 szoros magyar bajnok Varga ellen -aki a döntőben végül kikapott- de ezt is csak egy utolsó menetes intéssel tudták kihozni a bírák. Hegyi Barnabás is remekül helytállt, őt a 2010-es Európa bajnok, végül itt is aranyérmes Bacskai Balázs tudta megállítani az elődöntőben" - foglalta össze a kecskeméti viadal lényegét fehérvári szempontból Turós Arnold.

 

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >