Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Új kapust igazolt a Volán
Új kapust igazolt a Volán Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2014. december 12.

Image

Jól szerepel eddig az EBEL-ben a Fehérvár AV19 jégkorong csapata, ám sokkal jobban is állhatna, ha nem lenne gyenge a védekezése és visszafogott a kapusteljesítménye, ugyanis hiába áll a 6. helyen, hiába lövik csatárai szép számmal a gólokat, a legtöbb kapott találatot könyvelheti el a mezőnyben, ami nem tartható tovább, ha a rájátszásba akar jutni, s ott is helytállni. Ennek szellemében nem meglepő, hogy új, svéd kapust igazoltak a fehérvári vezetők. Christian Engstrand 2015. április 10-ig írt alá az AV19-hez.

 

 

A 26 éves 184 cm magas, 91 kilogrammos kapus legutóbb a svéd AIK csapatában védett. Előtte több szezont játszott a Svéd Hoki Ligában, ahol a Linköping csapatának hálóőre volt. A játékos a tervek szerint pénteken érkezik Székesfehérvárra.

Mint ismert, a hazai szövetség által év legjobbjának választott Hetényi Zoltán súlyos betegséggel küzd, s bizonytalan a visszatérése (ebben a szezonban már biztosan nem játszhat). Helyére Josh Robinsont igazolták le a másik magyar válogatott, Rajna Miklós mellé, ám egyikük sem remekelt, így hiába termelik szépen a gólokat LoVecchio vezetésével a támadók, néha még ez sem elég az üdvösséghez. A svéd hálóőr érkezésével talán stabilabb lesz hátul a Volán, amely szombaton este a Bozent fogadja az osztrák profi ligában, majd vasárnap nyitott pályás "Winter Classicon" lép jégre Ljubljanában

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >