Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Ljubljanában is nyert a Volán!
Ljubljanában is nyert a Volán! Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2014. december 15.

Image

Ljubljanában rendeztek volna vasárnap este nyitott pályás mérkőzést, ám a Winter Classic a vártnál enyhébb időjárás és a hűtőrendszer hibájának okán elmaradt, a két küzdő fél, az Olimpija és a Fehérvár AV19 így a hazaiak csarnokában, a Hala Tivoliban csapott össze az EBEL alapszakaszában. A regionális hokirangadót egy szenzációs, 4-0 -val abszolvált negyedórának köszönhetően 4-2 -re megnyerte a magyar élgárda. A Volán góljain Boivin, Orbán, Sikorcin és LoVecchio osztozott. Ezzel a sikerével a székesfehérvári csapat feljött a bajnoki tabella 4. helyére!

 

 

Pedig nem kezdődött jól: már a meccs elején emberelőnybe kerültek a hazaiak, akik a 3. percben ki is használták ezt. Alaposan rákapcsolt az AV19, sorra jöttek a lövések és a helyzetek, majd a 13. minutumban az egyenlítés is: most a fehérvári egylet került létszámfölénybe, s alig 30 másodperc elteltével érkezett is egy "szokásos" Boivin bomba, ami védhetetlenül vágódott a ljubljanai kapuba. Ekkor még nem lehetett sejteni, hogy hamarjában újabb három gólt rámol be a Volán, s gyakorlatilag a meccs közepére el is dönti a találkozó sorsát. Pedig ez történt, a 14. percben Orbán, a 24.-ben Sikorcin, a 29.-ben pedig a házi gólkirály LoVecchio vette be Chiodo ketrecét.

A hátralévő időben ment előre derekasan az Olimpija, miközben a Pallin-legénységnek is akadt még ziccere, gólt azonban már csak egyet, a hajrában láthatott a szlovén publikum. Ezt a Ljubljana szerezte, de további felzárkózásra már nem futotta erejéből. Keménykedésre, bunyóra annaál inkább, ennek eredményeképpen csak az utolsó 5 percben 30 percnyi büntetést osztottak ki a játékvezetők...

A Volán ismét nagyon fontos 2 pontot szerzett, mert az alapszakasz hajrájához közeledve szinte mindenki összekapta magát az alsóházban, szorgosan gyűjtögetik a pontokat az ott tanyázó társulatok, miközben az élcsapatok közül néhányan negatív szériában vannak, így alaposan összerázódott a nemrég még kettészakadt mezőny. A második helyezett Vienna és a még biztos rájátszást érő 6. pozícióban tanyázó Graz között mindössze 3 pont a különbség.

Csütörtökön (dec. 18, 19.15) a lendületben lévő, 7. helyezett Villach látogat Fehérvárra, majd vasárnap 17.30 -kor Znojmóban vizitál az AV19. Két nagyon kemény, támadó szellemű együttes lesz Rob Pallin vezetőedző gárdájának ellenfele, mind a ketten le is győzték a Volánt kettejük legutóbbi mérkőzésén, tehát a jó pozíció megőrzéséhez szükséges sikerekhez alaposan fel kell kötnie azt a bizonyos alsóneműt.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >