Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Elcsíptük a pihenő norvégokat
Elcsíptük a pihenő norvégokat Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2014. december 18.
A nagyon rosszul sikerült dánok elleni meccset követően részint alaposan öszekapta magát a magyar női kézilabda-válogatott az Eb utolsó középdöntős találkozójára Norvégia ellen, részint pedig az északiak már biztos csoportelsőként és elődöntősként kissé leeresztve, dekoncentráltan játszottak, így a mieink 29-25 -re nyertek és az 5, helyért játszhatnak pénteken Budapesten.

 

 

Nagyon kár a spanyolok elleni utolsó csoportmeccs legvégéért, amikor már nyert helyzetből "sikerült" egyetlen góllal kikapnunk, ugyanis ha ez nincs, s legalább a döntetlen megvan, most az elődöntőre készülhetnének lányaink! Ezen az egy pici gólon múlt...

A mérkőzés összképét tekintve az első félidő hajrájától végig minden jól alakult számunkra, az eleve tartalékos norvég csapat pedig egyáltalán nem játszott tudásának megfelelően. Nálunk a kapuban az FKC-s Kiss Éva újra világklasszis produkcióval rukkolt ki, ám most nem csak őt lehetett dícsérni, hanem szinte az egész csapatot, így fehérvári klubtársát, Mayer Szabinát is, aki beállóban 4 góllal vette ki a részét a szép győzelemből.

De Bulath, Triscsuk, Tóth Gabriella és időnként Tomori is szép dolgokat csinált a pályán, bebizonyítva két dolgot: képes csapatként élvonalbeli játékra a magyar válogatott, képes bárki ellen nyerni, ugyanakkor a nők a sportban kifejezetten kiszámíthatatlanok, egyik napról a másikra képesek mennyből a pokolba jutni és fordítva. De, hát ez ettől is szép. A Nők és a sport egyaránt... Magyarország 9 év után tudta legyőzni tétmeccsen Norvégiát. Igaz, tét csak számunkra volt, de akkor is lélektanilag sokat jelenthet ez még nekünk.

Németh András szövetségi kapitány együttese pénteken délután Budapesten Franciaország ellen lép pályára az 5. helyért. Esélyt latolgatni itt is felesleges, bármi megtörténhet, de éppen ettől a norvégveréstől talán a mieink lesznek kicsit felszabadultabbak, ami döntö tényezőnek bizonyulhat a helyosztón.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >