Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Alba: Jászberényben is vereség Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2015. január 05.

Image

Az év végén két légiósától (Melvin és Djapa) megvált a korábban már edzőváltáson is átesett TLI-Alba Fehérvár férfi kosárlabda csapata. A bajnokságban eddig igencsak bukdácsoló élgárda ilyen előzmények után, erőteljes győzelmi kényszerben utazott Jászberénybe. A kényszer azonban semmire sem volt elég, borzalmas kezdés és komoly visszakapaszkodás után végül egyetlen pontocskával, 88-87 -re kikapott az egyre mélyebbre sodródó alakulat.

 

 

Kapkodva, sok hibával kezdtek a csapatok, a 2. percben esett csak az első kosár, aztán szépen belelendültek a küzdő felek, pontosabban a Jászberény, amely 5-7 után bő 3 perc alatt repesztett egy 13-0 -ás rohanást, a játékrész végére pedig 29-13 -as hazai előny alakult ki. Hasonló leblokkolásokat már korábban is produkált az Alba, s azoknak nem lett jó vége...

Itt a folytatásban próbált kimászni a gödörből a fehérvári egylet, de félidőre is csak 3 pontot tudott faragni tetemes hátrányából, így két negyednyi játék után 52-39 -re vezetett a JKSE. Innen azért még simán vissze lehet jönni, s ez a hajrára sikerült is az Albának. Kromah húzta ismét leginkább a vendégek szekerét, amely az utolsó játékrészre 7 pontra zárkózott fel, majd egy jó szériával 4 perccel a vége előtt átvette a vezetést, sőt, 84-79 -ig növelte is előnyét, de ez sem volt elég! Jött Dramicsanin és két hárompontossal gyorsan visszahozta a hazaiakat a meccsbe!

A legvégén fej-fej mellett haladtak a csapatok, de döntő pillanatban, 15 másodperccel a befejezés előtt kétpontos jászberényi vezetésnél Kromah kihagyta az egyik büntetőjét, s ezzel az egyetlen ponttal ki is kapott csapata. Bosszantó, de nem lehet csak őt hibáztatni, mivel újra nem volt mellette senki, aki képes lett volna hasonlóan eredményes produkcióra (22 ponttal zárt). Időnként voltak jó teljesítmények, de összességében megint nem jól működött a gépezet. Sokadik nyerhető meccsét bukta el az Alba ebben az idényben. Valahogy úgy tűnik, nem akar összeállni a nyerő képlet Székely Norbert vezetésével sem, hiába az edzőváltás, hiába két játékos elküldése. Nem, nem és nem.

Lehet persze még javítani, de a tabella 7.-8. helyéről, fényévnyi távolságban lemaradva a legjobbaktól, több, mint nehéz lesz olyan helyzetbe kerülni a következő 11 fordulóban, hogy a középszakaszt jó pozícióból kezdje, majd ott be tudjon kerülni a legjobb 4 közé -már a Szolnokkal kiegészült mezőnyben-, ami pályaelőnyt jelentene a rájátszásban. Egy biztos: ha komolyan gondolja az Alba, hogy érmet akar szerezni ebben a szezonban, akkor nincs idő további kisérletezgetésekre és nem fér bele több ilyen vereség. Várhatóan érkezik hamarosan 1-2 új légiós, de az eddig mutatottnál velük és nélkülük is klasszisokkal több kell ahhoz, hogy a csapat elérje a felsőház elejét.

A fehérvári egylet legközelebb szerdán (01.07, 19.00) azt a Zalaegerszeget fogadja, amely egyetlen eddigi győzelmét éppen az Alba ellen szerezte októberben a szezon elején, azóta sem volt sikerélménye. Az a minimum, hogy legalább 30-40 pontot ráver erre a nagyon gyenge társaságra a Székely-legénység, majd a szintén a sereghajtók közé tartozó Körmend otthonában is nyerni tud szombaton (01.10) este. Ellenkező esetben nincs értelme még beszélni sem éremhez fűződő esélyekről, előbb lesz brummogás a macisajtban, mint ebből a bandából jó csapat ebben a szezonban...

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >