Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Hírek
AZ ÚJ SZABÁLYOK NAGY RÉSZE FEHÉRVÁRON MÁR BEVETT GYAKORLAT Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. január 08.

Image

Új szabályok érvényesek a szemétszállításra január elsejétől, a rendelet azt is szabályozza, hogy hogyan kell elhelyezni a használt kartondobozokat a kukáknál. Székesfehérváron a szolgáltató a legtöbb esetben már korábban bevezette a most előírt szabályokat, azonban a szeletív hulladékgyűjtéssel kapcsolatban a lakóknak ír elő feladatokat. Az új szabályok jelentős része már bevett gyakorlat évek óta Székesfehérváron.

 

 

Ilyen például a családi házas övezetekben a házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés. Januártól hatályos jogszabály is előírja azt, hogy a szolgáltatónak - a vegyes hulladék mellett - a háztól kell elszállítania a műanyag-, a fém- és a papírhulladékot is. Sokan azonban nem tudják, hogy Fehérváron a műanyag és a papír mellé a fém hulladék is kihelyezhető minden páratlan héten a szemétszállítási napokon a kuka mellé – mondta Steigerwald Tibor a Depónia Kft. ügyvezető igazgatója.
 
A most megjelent jogszabály az üveghulladékok elhelyezésével is foglalkozik. Fehérváron a szelektív szigetek üveggyűjtő ponttá alakulnak át, ezt a fajta hulladékot ugyanis nem gyűjtik a házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés keretében.
 
Az új jogszabály a hulladék termelőjére, az-az a lakosságra is ró feladatokat: előírja, hogy a PET palackokat laposra kell taposni, az újságpapírt össze kell kötegelni és például azt is, hogy az ürítést nehezítő nagyméretű kartondobozokat nem lehet a kukába tenni, azt laposra hajtogatva a kuka mellé kell helyezni a szelektív hulladékgyűjtő napokon.
 
A most megjelent szabályozás egy másik fehérváron már bevett gyakorlatot is szabályoz, miszerint a zöldhulladékot vagy egy az erre rendszeresített szabványos gyűjtőedényben, vagy pedig zsákban kell gyűjteni és az ágakat kötegelni kell.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >