Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Hírek
A Jövő Bajnokai Fehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2015. január 12.

Image

Mint ismert, a honi szövetség döntése értelmében 2013 -ban Székesfehérvár régióközponti szerepet kapott, így itt is kiemelt fontossággal kezelik a kormány által támogatott "A Jövő Bajnokai" tehetséggondozó programot. Az idei első felmérő versenyre szombaton került sor a Csitáry G. Emil uszodában. Az esemény rangját növelte, hogy a magyar úszótársadalom vezetői, jelenlegi és volt klasszisai közül köztük többen is megjelentek az eseményen.

 

 

A program vezetője a Közép-Dunántúli régióban Székesfehérvár polgármestere, dr. Cser-Palkovics András, ez is jelzi, mennyire fontos a városnak a sportág és annak utánpótlása. A felmérőt az önkormányzat képviseletében Mészáros Attila alpolgármester nyitotta meg, aki a fentieket igazolva felhivta a figyelmet a jövő tehetségeinek támogatására.

A szintén megszólaló sportági vezetőkön -Gyárfás Tamás elnök, Dr. Szabó Tünde főtitkár, Dr. Tóth Ákos szakmai alelnök, Kiss László elnökségi tag, szövetségi kapitány és az egykori olimpiai bajnok legenda, Dr. Hargitay András utánpótlás-kapitány- kívül a jelenkor klasszisai közül személyes jelenlétével adott inspirációt az ifjoncoknak a világbajnok gyorsúszó Bernek Péter, aki a példás szakmai munkát folytató helyi egyesület, a Delfin SE tehetségével Fekete Ferenccel külön edzett is egyet kora reggel! Méltán lehet rá büszke a klub elnöke -aki egyben a régiós program szakvezetője is- Dániel András.

2013 decemberében éppen a székesfehérvári uszodában indult útjára a több mint 300 tehetség fejlődését segítő kezdeményezés, amelynek egyik fő célja, hogy a 2017-es budapesti junior vb-n, majd a 2021-es FINA vb-n minden eddiginél ütőképesebb magyar csapat versenyezzen.

A Jövő bajnokai program egyéves mérlege igen imponáló: mint Gyárfás Tamás, a MÚSZ elnöke említette, a nyolc régióban kiemelt figyelemmel kezelt tehetségek közül több fiatal neve már feltűnt a korosztályos országos rekordok listáin, és a havi felmérőkön rögzített eredmények arról tanúskodnak, hogy a 300 ifjú túlnyomó többsége folyamatosan fejlődik.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >