Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Hírek
Nemzetközi kosárlabda EYBL-tornát rendeznek a hétvégén Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2015. január 14.

Image

Európa fiatal reménységei mutatják meg tudásukat 2015. január 16-a és január 18-a között Székesfehérváron. A háromnapos, rangos klubközi európai ligában kilenc klub, 14 éven aluli fiú kosarasai találkoznak. A házigazda Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia gárdája mellett további három magyar, valamint olasz, német, cseh, horvát és szerb együttesek versengenek az elsőségért. A hétvégi eseményről sajtótájékoztató keretében számolt be Mészáros Attila alpolgármester, Dávid Kornél, az Alba Regia SC elnöke, a DKKA alapítója, valamint Matus Gábor, a DKKA sportigazgatója.

 

 

Három héttel az U16-os válogatott nemzetközi tornáját követően U14-es kosárlabda klubtornára kerül sor a hétvégén Székesfehérváron. A mérkőzéseket a Vodafone Sportcentrumban és a Tóvárosi Általános Iskola tornatermében rendezik meg.

Mészáros Attila alpolgármester az eseményt megelőző sajtótájékoztatón örömét fejezte ki, hogy ismét egy rangos nemzetközi tornának ad otthont a város. „Az európai elit kosárlabdacsapatok utánpótlás játékosai lépnek majd pályára január 16-18-a között városunkban, így remek lehetőség nyílik arra, hogy a fehérvári utánpótlás játékosok hazai közönség előtt megmérettessék magukat.” Mészáros Attila hozzátette, az esemény egyik helyszíne lesz a Tóvárosi iskola tornaterme is, amely a tavalyi évben újult meg.

Mint ismert, a látványcsapat sportágakat támogató társasági adó lehetőséget kihasználva a Dávid Kornél Kosárlabda Alapítvány sikeresen pályázott a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségénél. A nyert és a Székesfehérvár Önkormányzata által biztosított összegből négy általános iskola tornaterme újult meg 2014-ben. A Tóvárosi Általános Iskolában parkettára cserélték az elöregedetett padlóburkolatot, új kosárpalánkokat és eredményjelzőt szereltek fel, valamint az önkormányzat az Ybl-program keretében saját forrásból kicseréltette a Tóvárosi Általános Iskola tornatermében az ablakokat is 19 millió Ft értékben.

 

A nemzetközi szinten megfelelő helyszínek, és a DKK Akadémián folyó magas színvonalú szakmai munka eredményének is köszönhetően kérték fel a fehérvári kosárlabda utánpótlás bázist arra, hogy adjon otthont az évek óta zajló utánpótlás európai kosárlabda ligának. Matus Gábor, a Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia sportigazgatója, versenyigazgató kiemelte, örömmel vállalták a szervezést. „Az akadémia szakmai elképzelései között szerepel, hogy minél több nemzetközi találkozón vegyünk részt. Ez egy nagyon jó lehetőség, hogy az U14-es korosztály a nemzetközi élvonallal mérkőzhessen és tanuljon. Nagyon remélem, hogy a mieink helyt állnak majd, és ezen az úton elindulva még sok ilyen nemzetközi tornának adhatunk otthont. ”

A háromnapos, rangos klubközi Európa-bajnokságon kilenc klub, 14 éven aluli fiú kosarasai találkoznak, a házigazda Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia gárdája mellett további három magyar, valamint olasz, német, cseh, horvát és szerb együttesek versengenek az elsőségért. Dávid Kornél, az Alba Regia SC elnöke, a DKKA alapítója a sajtótájékoztatón kiemelte: „Ez a hétvégi torna jó lehetőséget ad a tapasztalatszerzésre, a tanulásra, mind a gyerekeinknek, mind a szakembereknek.  Január 16-18-a között még nagyobb figyelem hárul a sportra, a kosárlabdára. Remélem, minél több gyermek, család nézi majd meg mindkét helyszínen az ingyenes mérkőzéseket, és szurkolnak. Bízom benne, hogy látva a megfelelő feltételeket, a 14 éves kortársak küzdelmeit, sikereit, sokan kedvet kapnak a mozgáshoz, a kosárlabdázáshoz.” – tette hozzá Dávid Kornél.

Az akadémia elmúlt években sikert sikerre halmozó – kenguru és gyermek korosztályban is országos elsőséget szerző – U14-es csapata az Alba Berlin, a Cibona Zagreb, a Flash Beograd, a Stellazzurra BB Academy, a UKS Prague mellett a Vasas, a Honvéd és a Szolnoki Olaj KK fiataljait ellen lépnek pályára 2014. január 16-18-a között a Vodafone Sportcentrumban és a Tóvárosi Általános Iskola tornatermében.

A részletes menetrend megtekinthető a http://davidkornelakademia.hu/european-youth-basketball-league/ oldalon.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >