Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Régiós Családi Nap a Bregyóban Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. május 14.

Image„Vissza a jövőbe” –címmel Régiós Családi Napot tartanak május 25-én, a Bregyó-közi Sportcentrumban. A rendezvény egyben a város gyermeknapi programja, valamint magába foglalja a Fejér Megyei Balesetmegelőzési Bizottság által szervezett Közlekedésbiztonsági Gyermeknapot is.

Az ENSZ közgyűlése 1993-ban május 15-ét családi nappá nyilvánította. A cél az volt, hogy támogassák a családokat érintő akcióprogramok megvalósítását és a tudatosság létrejöttét. Ehhez a Nemzetközi Családi Naphoz csatlakozott az É-L-E-T Egyesület, amikor tavaly tavasszal hasonló rendezvényt szervezett a Bregyóban.

E programon kiemelt szerep jutott olyan értékeknek, mint a környezetvédelem, az esélyegyenlőség, az egészségmegőrzés, a feltétel nélküli szeretet, s felebarátaink elfogadása. Így a „Zöld Udvar”-ban a gyermekeknek előadást tartottak a szelektív hulladékgyűjtés fontosságáról, amit érdekes játékokkal illusztráltak (volt például palackzsugorító verseny), a szülőkkel pedig az energiatakarékosságról és a víztisztaságról beszélgettek a szakemberek.

Image
Fotó: Temesvári Márta

Az egészséges test egyik alapfeltétele a rendszeres mozgás, ezért sportprogramokból, ügyességi feladatokból is volt bőven. Az Európai Unioval kapcsolatos témákban az „EUvonal” keretében lehetett megismerkedni, az esélyegyenlőség kapcsán pedig a Beszélő Kezek Hallássérültek Egyesülete, a SINOSZ, az Alternatíva Mozgássérült Egyesület, a LÁRKE Egyesület és az Esélyek Háza szervezett programokat. Sőt, színdarabok, mesejátékok, és graffity-festés is várta az érdeklődőket.

Idén hasonló programokkal készülnek: lesz népzenei előadás, gyermekkoncertek, „Ökosztum” divatbemuató, bohócműsor, „Pirosalma” Egészségkert, Művészetek Sétánya… A Sportcentrumban 16 helyszínen foglalkoznak a gyermekekkel, a szülőkkel és a nagyszülőkkel egyaránt. A rendezvényhez közel 50 civil szervezet csatlakozott, hogy az alap-célkitűzés valóban megvalósulhasson.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >