Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Gazdaság arrow KIK ÉS HOGYAN PÁLYÁZHATNAK AZ "OTTHON MELEGE" PROGRAMRA?
KIK ÉS HOGYAN PÁLYÁZHATNAK AZ "OTTHON MELEGE" PROGRAMRA? Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. január 19.

Image

Mintegy 10 milliárd forintos támogatási kerettel indul el a társasházi energiahatékonysági pályázat az Otthon Melege Program keretében. A Lakásbérlők és Lakástulajdonosok Érdekvédelmi Egyesülete 2015. január 27-én, kedden 16 órakor a közös képviselőknek és a város társasházaiban élőknek előadást szervez az elfogadott és rövidesen pályázható társasházi felújításról, melynek keretében lakásonként 300-650 ezer forint lehet, a támogatás intenzitása pedig 50%-os.
 
 
A Fehérvári Civil Központban a Panel épületek hőszigeteléséről Kruchina Sándor az Austrotherm marketing vezetője, a költségmegosztók kötelező alkalmazásáról Németh Szabolcs az MT Méréstechnika értékesítési vezetője, a szellőztetőrendszerek és a napelem technikai és pénzügyi kapcsolatáról Csullag Tamás az Aereko Kft műszaki igazgatója és Horvátits Ferenc a Tiszta Energiák Kft projekt és alternatív beruházási tanácsadója tart előadást.
 
A program ingyenes, minden érintettet szeretettel várnak. A 2008-ról és 2009-ről örökölt forráshiányos panelprogramok lezárása után a kormány 2014 szeptemberében új lakossági energiahatékonysági pályázatokat tett közzé Otthon Melege Program néven. Ennek új alprogramjában immár társasházak is pályázhatnak, a cél 20 ezer lakás energetikai korszerűsítése.
 

 
Az új pályázatok kerete 10 milliárd forint, a támogatások mértéke lakásonként 300-650 ezer forint lehet, a támogatás intenzitása pedig 50%-os. Jelenleg a magyarországi ingatlan- és lakásállomány 70%-a energetikailag nem megfelelő, ennek nagy részét szeretné korszerűsíttetni a kormány.
 
Ennek érdekében bővül az Otthon Melege Program, amelynek eddigi három sikeres alprogramja révén már lezajlott a kazán-, hűtőgép- és nyílászárócsere program, ezeknél a pályázatok elbírálása zajlik és készülnek a következő kiírások is ebben a témakörben. Jelenleg a magyarországi ingatlan- és lakásállomány 70%-a energetikailag nem megfelelő, ennek nagy részét szeretné korszerűsíttetni a kormány.
 
Az Otthon Melege Program most induló alprogramjának célja, hogy a több mint 4, de legfeljebb 60 lakásos panel- és téglaépítésű házak, lakásszövetkezetek közösségei esetében is hasonló program álljon rendelkezésre, de készül már az a program is, amely a 60 lakás fölöttieket is segíti.
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >