Kezdőlap arrow Gazdaság arrow Magyar alkalmazás segít okosan spórolni!
Magyar alkalmazás segít okosan spórolni! Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. január 19.

Image

Magyar startup dolgozik a közműkiadások csökkentésén. Ingyenes alkalmazásuk - a SzámlaFaragó - több más funkciója mellett előre kiszámolja, hogy mennyit fogunk fizetni a hónap végén a gázért, az áramért és a vízért. Az alkalmazás egyelőre csak Magyarországon érhető el, de hamarosan a környező országokban is megjelenik.
 
A SzámlaFaragó csapata mindössze pár hónapja állt össze, az alkalmazásuk jelenlegi verziója pedig mindössze 10 napos, mégis közel ötezren töltötték már le a Google Play Store-ból.
 
Az app használata egyszerű és teljesen ingyenes. A letöltés után a felhasználóknak csak annyi a dolguk, hogy pár naponta megadják a mérőórák állását.
 
Ezekből az adatokból az app nemcsak a számlák végösszegét becsüli meg, hanem rendszeres használat esetén jelez, ha hirtelen megugrik a fogyasztás, mert valahol huzamosabb ideig égve maradt a lámpa, folyik a csap, vagy épp eltört egy vízvezeték.
 
Ennek köszönhetően a nagyobb károk is könnyen megelőzhetőek.
 
Itt viszont nincs vége a hasznos funkciók listájának, ugyanis a SzámlaFaragó egyik legjobb tulajdonsága az, hogy ha észreveszi, hogy egy felhasználó olcsóbban is megkaphatja ugyanazt a mennyiségű gázt, vagy áramot egy másik szolgáltatótól, akkor ezt jelzi. Így az emberek egy kis odafigyeléssel akár ezreket spórolhatnak havonta.
 
Az ötlet pár meglepően magas és váratlan gázszámla után fogalmazódott meg a fiatal fejlesztőkben, akik igyekeznek egy olyan alkalmazást készíteni, mely a lehető legtöbb ember számára elérhető, illetve amit később büszkén vállalhatnak a szakmai önéletrajzukban is.
 
 
Az alkalmazás letölthető innen:
 
http://szamlafarago.hu/ 
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >