Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Hírek
A fehérvári javaslat beépül az útdíjrendszerbe Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2015. január 23.

Image

A próbaüzem tapasztalatai alapján több változatás is életbe lép az útdíjrendszerre vonatkozóan. Ezek között van az a javaslat, amelyet dr. Cser-Palkovics András is megfogalmazott a megyematricák felhasználhatóságának pontosítására, és amely a Balaton déli partjára utazókat is segíti.

 

 

Január 21-i ülésén tárgyalt a kormány az útdíjrendszerről, hogy az eddigi tapasztalatok alapján milyen módosításokra van szükség. Két javaslatot Székesfehérvár polgármestere is megfogalmazott Dr. Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszternek eljuttatott levelében. Ezek közül az egyik – amelyet több képviselő és városvezető is jelzett - beépítésre kerül: a megyematricák a szomszéd megye első csomópontjáig lesznek érvényesek. Ennek köszönhetően a Balaton déli partjára utazóknak sem kell három, csak két megyei matricát megváltaniuk – ezért is hívta fel a miniszter figyelmét a problémára dr. Cser-Palkovics András. 

A többi városhoz hasonlóan autópálya-szakaszként díjköteles marad az M7-es autópálya Székesfehérvár melletti szakasza, viszont az elkerülő út - azaz a 63-as és 8-as utakat összekötő, sokak által használt szakasz – továbbra is díjmentesen vehető igénybe! 

Székesfehérvár polgármestere hangsúlyozta: szükség esetén forgalomszámlálást végeztet majd az Önkormányzat, valamint tavasszal és az év során még többször is jelezni fogják a felmerülő problémákat, amelyeket felülvizsgálatra javasol a szaktárcának a város.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >