Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Volán: egy pontra a rájátszástól
Volán: egy pontra a rájátszástól Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2015. január 26.

Image

A Klagenfurt után az Innsbruck elleni hazai EBEL -találkozóját is megnyerte a Fehérvár AV19 jégkorong csapata, így tökéletes hétvégét zárt, ráadásul a hátralévő két mérkőzésén egy pont már biztosan elég lesz számára a rájátszáshoz. A legnagyobb rivális Bozennek még két nehéz idegenbeli meccse van hátra, így a jelenlegi 3 pontos hátránya a Volánnal szemben normális körülmények között aligha ledolgozható, ráadásul a két csapat egymás elleni idei mérlege is a magyar egylet felé billenti a mérleg nyelvét egy esetleges pontegyenlőségnél. A tiroliak elleni 3-1 -es sikerből Wehrs, Kovács Csaba és Sarauer is 1-1 góllal vette ki a részét.

 

Nem volt éppen könnyű szülés. Az első harmadban nagyjából egyformán forogtak veszélyben a kapuk, egy-egy kiállítás volt mindkét oldalon és néhány ziccer, de a kapusok pedig magabiztosan állták a sarat.

A folytatásban már valamivel nagyobb erőket mozgósított az AV19 a vezetés megszerzése érdekében, s ez össze is jött a 27. percben amikor Wehrs vette be a korábbi Volán kapus Munro ketrecét. Az Innsbruck sem akart lemaradni, 2 perccel később egyenlített is emberelőnyből, Erdély Csanád kiállítását kihasználva. Ekkor még sem az eredmény sem a játék képe nem mutatta, hogy a végén biztosan nyer a fehérvári csapat, pedig ez történt, igaz az utolsó percig volt izgalom bőven.

A záró harmadban a 48. percben Rob Pallin alakulata is kihasznált egy emberelőnyös szituációt Kovács Csaba jóvoltából, majd a végén, alig egy perccel a befejezés előtt a Munro lehozásával kockáztató osztrákok megkapták az üres kapus kegyelemdöfést Sarauertől, így kiélezett meccsen nagyon fontos győzelmet aratott az AV19.

Ez a 3-1 azt jelenti, hogy ha a címvédő Bozen nem nyeri meg mind a két hátralévő mérkőzését és a Volán nem bukja el szerzett pont nélkül a maga két találkozóját (Innsbruckban és a Znojmo ellen itthon), akkor a középszakaszt a felsőházban tölti a fehérvári egylet és biztos részvevője lesz a rájátszásnak.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >