Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Megújul és kibővül az ŐsFehérvár városkártya program Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2015. január 28.

Image

Új városi szolgáltatásokkal bővül az ŐsFehérvár városkártya rendszer Székesfehérvár Önkormányzata és a Lénia 2 Kft. együttműködése nyomán. Idén minden, 18. életévét betöltött fehérvári polgár levélben kapja meg ingyenes, névre szóló kártyáját, mellyel az eddigi vásárlási kedvezményeken túl számos egyéb szolgáltatást is igénybe vehet majd.

 

 

Az új típusú ŐsFehérvár kártyák legyártására és postázására a 2015-ös költségvetés elfogadása után, de várhatóan még tavasszal sor kerül, addig pedig meghosszabbítják a jelenleg forgalomban lévő, 2014-es kártyák érvényességét. – jelentett be sajtótájékoztatón dr. Cser-Palkovics András polgármester és Posch Ede, a Lénia 2 Kft. ügyvezetője. 

A helyi kereskedők és vásárlók összefogását segítő, a helyben történő vásárlásra, helyi szolgáltatások igénybevételére ösztönző ŐsFehérvár városkártya program 2009 júniusában indult el az ötletgazda Lénia 2 Kft. kezdeményezésére. A rendszer azóta is folyamatosan működik, a kártyák felmutatásával a vevők számos fehérvári üzletben, szolgáltatónál, vendéglátóhelyen és kulturális intézményben jutnak különféle mértékű kedvezményhez. A már meglévő rendszerre alapozva ettől az évtől új városkártya programot indítanak, melyben jelentősen bővül az elfogadóhelyek és az igénybe vehető szolgáltatások köre.  

Székesfehérvár polgármestere, dr. Cser-Palkovics András a sajtótájékoztatón köszönetet mondott a Lénia 2 Kft-nek az ŐsFehérvár kártyarendszer kidolgozásáért és sikeres működtetéséért. Hangsúlyozta, hogy az önkormányzat és a cég között igen jó az együttműködés. Idén egy, a kereskedelmi kedvezményrendszeren túlmutató, új típusú városkártya programot hoznak létre, melynek keretében az önkormányzat egyes közösségi – például a színház, az uszoda és a könyvtárak – szolgáltatásait is kedvezményesen vehetik majd igénybe az állandó lakcímmel rendelkező fehérvári lakosok. Minden 18. életévét betöltött polgár ingyenesen, postai úton, várhatóan még tavasszal megkapja névre szóló, új ŐsFehérvár kártyáját, amely három évig lesz érvényes. A több mint 80.000 kártya legyártását az önkormányzat finanszírozza, ennek költségét betervezték a város 2015-ös büdzséjébe, melyet február 13-án tárgyal a Közgyűlés. Ezt követően kerülhet sor az új kártyák elkészítésére és a kedvezményrendszer részletes kidolgozására, addig azonban a jelenleg forgalomban lévő, 2014-es kártyák érvényességét a Lénia 2 Kft. meghosszabbítja a város kérésére.

 

Dr. Cser-Palkovics András hozzátette: továbbra is kiemelt cél a kereskedelmi kedvezményrendszer megtartása és annak ösztönzése, hogy a fehérvári lakosok helyben költsék el a pénzüket. A GfK Hungária Piackutató Intézet felmérése szerint Székesfehérvár a legnagyobb vásárlóerővel rendelkező város, arányosan megelőzi Budapestet és Győrt is. Éppen ezért mindent meg kell tennie annak érdekében, hogy az elköltött forintok minél nagyobb arányban a városban maradjanak, ennek egyik fontos eszköze volt a múltban és lesz a jövőben is az ŐsFehérvár program. Abban is gondolkodnak, hogy az idei évben kiadott kártyák hároméves lejárata után az új városkártya legyen okoskártya, melynek szolgáltatásait tovább bővítik a kor technikai követelményeinek megfelelően.  

Posch Ede
, a kártyarendszert megálmodó és kidolgozó Lénia 2 Kft ügyvezetője a sajtótájékoztatón elmondta: a 2009-es induláskor pontosan az volt a céljuk, hogy a Fehérváron képződő bevételeket minél nagyobb arányban, helyben költsék el a polgárok. Az ŐsFehérvár kártyát használók kedvezményesen juthatnak egyes kereskedelmi szolgáltatásokhoz, ezzel együtt pedig a regisztrált elfogadóhelyeknek olyan marketing és kommunikációs szolgáltatásokat tudnak nyújtani, melyek által versenyképesek tudnak maradni a multinacionális kereskedelmi cégek mellett is. A cégvezető úgy látja: az elmúlt hat évben sikerre vitték a programot, nagyon sokan tudatosan használták és használják a kártyát, és felismerték, hogy ezzel hozzájárulnak a helyi kereskedelem erősítéséhez, a munkahelyek megtartásához és újak teremtéséhez.
Jelenleg 15.000 városkártya van forgalomban, tavasszal ennek több mint ötszörösét, 80.000 darabot osztanak szét, ezzel is ösztönözve az elfogadóhelyeket, hogy csatlakozzanak a programhoz. A Lénia 2 Kft. az eddiginél jóval magasabb szintű, új és extra szolgáltatásokkal segíti majd a kapcsolódó kereskedőket és szolgáltatókat.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >