Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Megkezdődött a III. Szent István Kupa
Megkezdődött a III. Szent István Kupa Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2015. január 30.

Image

Harmadik alkalommal rendezik meg a rangos, nyolc csapatos kosárlabda utánpótlás-tornát Székesfehérváron. A Szent István Kupa a házigazda Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia és a Bayern München összecsapásával indult csütörtökön. Az ünnepélyes megnyitón dr. Cser-Palkovics András polgármester és Bodnár Péter főtitkár is részt vett. A vasárnapig tartó U-16-os csapatok nemzetközi torna mérkőzéseit ingyenesen látogathatják az érdeklődők.

 

 

Immár harmadik alkalommal rendezik meg Székesfehérváron a Szent István Kupa utánpótlás kosárlabda tornát. A Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia 16 évesei a Bayern München (német), a CB Lucante Alicante és a Real Madrid (spanyol), a Partizan Beograd (szerb), a Cibona Zagreb (horvát), az Oaklands College Wolves Basketball Academy (angol) és magyar U-16-os válogatott legénységét látják vendégül a január 29-én kezdődő négynapos tornán.

A szervezők úgy osztották be a csoportokat, hogy a DKKA egy négyesbe kerüljön a Bayernnel és a Real Madriddal. A csoport negyedik tagja az angol Oakland Wolves. A B-csoportban a belgrádi Partizan és a zágrábi Cibona szombat esti mérkőzése ígér izgalmas perceket. Míg a magyar U-16-os válogatott a spanyol Alicante ellen lép pályára.

A Szent István Kupa ünnepélyes megnyitóján, amelyen részt vett dr. Cser-Palkovics András polgármester is, Bodnár Péter, a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének főtitkára köszöntötte a csapatokat. Az ünnepélyes megnyitón a szervezők egy-egy, a Real Madrid kosárlabda csapata által dedikált mezt nyújtottak át Székesfehérvár polgármesterének és az MKOSZ főtitkárának. Ezt követően a Real Madrid - Oaklands College Wolwes Basketball Academy találkozóval folytatódott a torna. 

A négynapos torna mérkőzései pénteken és szombaton is 12.00, 14.15, 16.30 és 18.45 órakor kezdődnek a Vodafone Sportcentrumban. A résztvevő csapatokat szombaton délelőtt 10.00 órakor fogadja a Városháza Dísztermében Székesfehérvár polgármestere.  Vasárnap 09.30 órától lesznek a helyosztók, a döntő kezdési időpontja 16.15 óra, míg az ünnepélyes eredményhirdetésre 18.30 órakor kerül sor. A találkozókat idén is ingyenesen tekinthetik meg a Vodafone Sportcentrumba érkező szurkolók.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >