Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow AV19: tét nélkül is győzelem
AV19: tét nélkül is győzelem Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2015. február 02.

Image

Utolsó mérkőzését is megnyerte az EBEL alapszakaszában a Fehérvár AV19 jégkorong csapata. A Volán a szintén remekül hajrázó cseh HC Orli Znojmo együttesét verte remek kezdés után izgalmas befejezéssel 4-3 -ra. Mivel ez a meccs már nem bírt téttel, a Pallin-alakulat zsinórban ötödik sikerével is maradt a 6. helyen, míg a csehek az ötödiken. Végül egyetlen pontocska hiányzott a 4., kettő a 3. helyhez, így bónuszpontot nem visz magával az AV19 a középszakaszba. A lényeg viszont, hogy izgalommentes úton biztosan ott lesz a rájátszásban, s ez az ami igazán fontos jelen pillanatban.

 

A Znojmo ellen is remekül kezdett a Fehérvár, az 5. perc végére már 2-0 -ra vezetett Sikorcin és Kovács Csaba találataival, ráadásul az elsőt emberhátrányban ütötte a házigazda, ami alaposan megfogta a vendégeket. Kapust is cserélt a csehek trénere. Ez a két csapat legutóbbi derbijén bejött, mert ott kétgólos hátrányból fordított végül a Znojmo. Kutyavásár azonban a hokiban sincs minden héten...

A folytatásban is sokáig a Volán szája íze szerint alakult minden, hiszen 2-1 -re ugyan szépített az Orli, de még az első harmadban visszaállt a két találatnyi különbség Sarauer jóvoltából, majd a második harmadban a "kiállítás-esőből" (sorra szórták ki a bírók a játékosokat a büntetőpadra) is Szirányiék jöttek ki jobban, Wehrs révén megszerezve negyedik góljukat, ami végül döntőnek bizonyult.

Innen már nem volt visszaút a cseheknek, akik becsülettel mentek előre, az utolsó játékrészben két emberelőnyt is kihasználva visszajöttek egy gólra, de a végét kettős hátrányban is kihúzta a Fehérvár, s nyert, mégpedig megérdemelten.

Folytatás a középszakaszban, bő egy hét szünetet követően, február 10-én kedden este Salzburgban az alapszakasz-győztes Red Bull vendégeként. A "Pick-Round" kör első hazai meccsét 13-án pénteken 19:15 -kor a Villach ellen vívják Rob Pallin vezetőedző fiai.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >