Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Munkahelyi sokszínűség Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2015. február 02.

Image

Kis- és középvállalkozások, valamint nagyvállalatok számára szervez ingyenes képzést a Civil Centrum Közhasznú Alapítvány. A februárban induló tanfolyam fő témája a diverzitás-menedzsment lesz.

 

 

„Amennyiben Ön sokszínű csapattal dolgozik együtt, munkáltatója például megváltozott munkaképességű embereknek, vagy tervezi ezt, akár foglalkoztatási pályázatokon keresztül, esetleg a különböző generációk munkahelyi együttműködését szeretné javítani, akkor a tréning az Ön csapatának szól.” – olvasható abban a felhívásban, amelyet a Civil Centrum Közhasznú Alapítvány tett közzé.

A szervezet ügyvezető igazgatója, Farnady Judit tájékoztatása szerint ez a tréning növeli a kétnapos tanfolyamon résztvevő, Fejér megyei cégek esélyét a témába vágó pályázati projektek megvalósításában, tanúsítványt ad, melynek tényét feltüntethetik a pályázati dokumentációban. A tanúsítvány megléte jó fényt vet a vállalkozására, hiszen a társadalmi felelősségvállalás (CSR) fontos szempont lehet a versenyhelyzetben.

Az alapítvány a tréninget kis-, és középvállalkozások, valamint nagyvállalatok számára szervezi, amelynek célja a munkaadók képzése (nem formális tanulási formában) a diverzitás-menedzsment területén. Amellett, hogy a képzés és a tanúsítvány megszerzése is díjmentes, a tréning egy csapatépítésre is jó alkalom lehet.

Farnady Judit hangsúlyozta, hogy a szervezet célja azon szemlélet erősítése vagy kialakítása a munkaadók körében, amely szerint az alkalmazottak különbözősége nem problémaként, hanem sokkal inkább előnyként jelenik meg, illetve a különbözőségek kiemelten hasznosíthatók a munkaadók számára. Alapvető jelentőségű, hogy egy elfogadó, együttműködő és produktív munkalégkör alakuljon ki, melyben a munkavállalók mind pszichikailag, mind szakmailag képesek egy hatékony team működtetésére, a problémamegoldó gondolkodás alkalmazására és a konstruktív konfliktusmenedzsment megvalósítására.

Az alapítvány folyamatosan várja a megyei cégek jelentkezését a tréningre, amelyet most az Európai Unió támogatásának köszönhetően térítésmentesen biztosítanak 2015. február és májusa között.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >