Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
ARAK sikerek három viadalon Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2015. február 03.

Image

Az elmúlt hétvége két napján három ország fővárosa -Pozsony és Bécs szombaton, Budapest vasárnap- volt a helyszíne rangos atlétikai versenynek. Az ARAK sportolói - kihasználva a jó lehetőségeket - rajthoz álltak mindegyik megmérettetésen, nem is eredménytelenül. Többen egyéni csúcsukat múlták felül, s néhányan érmet is nyertek az Olimpiai Reménységek versenyén, az ausztriai nemzetközi viadalon és a Budapest Bajnokságon.

 

 

Bécsben a sprinterek szerepeltek kiválóan. A 400 méter gáton magyar bajnok Zsiga Mónika ezúttal akadályok nélkül futotta a távját, és 57,75-el első téli versenyén egyéni csúcsot ért el. Budai Boglárka szintén ezen a távon javította élete eddigi legjobbját 58,07-re. 200 méteren a nőknél Mátó Sára 25,55-ös, remek eredménnyel hívta fel magára a figyelmet, míg Szabó Dániel 22,27-et, Pisch Milán 23,77-et repesztett.

Az utánpótlásnak rendezett Olimpiai Reménységek Versenyén Pozsonyban második helyen végzett távolugrásban Szépe Gergő, 1000 méteren Punk Adrienn és Ragó Nikolett végzett a harmadik és negyedik, Mátó Gréta a hetedik helyen zárt.

A vasárnapi Budapest Bajnokságon folytatták remeklésüket az ARAK-os válogatottak. Mátó Sára ezúttal 400 méteren teljesített 57,32-t, amilyen időt korábban Magyarországon 15 évesek közül még senki. A felnőttek között is negyedik helyen zárt ezzel, éppen úgy mint Endrész Klaudia távolugrásban. 578 cm-es eredménye egyéni csúcs, akárcsak a 2:18,99-el szintén negyedik helyen végzett Punk Adrienné 800 méteren. Hatodik lett Turcsik Katalin 60 méteren 7,92-vel, és Szépe Gergő 60 m gátfutásban. A legjobb nyolcba került Mátó Gréta 800 méteren és Turcsik Katalin 200 méteren.

A soron következő hétvégén az Újonc és Serdülő Országos Bajnokságra kerül más sor Budapesten - tájékoztatott az ARAK szakosztályvezetője Tölgyesi Előd.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >