Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
II. FEHÉRVÁRI KOLBÁSZTÖLTŐ FESZTIVÁL A JANCSÁRKERTBEN Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskay Gergely   
2015. február 04.
Február 14-15-én tartják a II. Fehérvári Kolbásztöltő Fesztivált a Jancsárkertben, amelynek keretében kiderül, melyik csapat készíti a legfinomabb kolbászt a városban. A zsűri az értékeléskor az ízélményt, a munkaasztal tisztaságát, a receptúra közreadását, a humoros bemutatkozást, valamint a csapatok megjelenését is díjazza. A szervezők nagy hangsúlyt fektetnek a hagyományőrzésre, ezért lesz disznóperzselés-feldolgozás, sőt kocsonya-és fánkverseny is.
 
Schultz György, a Jancsárkert Piac és Közösség Egyesület elnöke kiemelte, mivel a tavalyi első, egyben hagyományteremtő rendezvény jól sikerült, ezért idén a fesztivált kibővítették még egy nappal. Bérelnek egy 300 négyzetméteres sátrat, hogy a korábbi 25 helyett 45 csapat mérhesse össze a tudását.
 
A látogatók szombat reggel megnézhetik a hagyományos disznóperzselést-és feldolgozást. A bátrabbak pedig a kocsonya-vagy a fánksütő versenyre is benevezhetnek.
 
A rendezvényen amatőr népi zenészek is fellépnek, akik több ritkán hallható hangszert, például tekerőlantot, tárogatót, ütőgardont is megszólaltatnak.
 
Február 14-én, 18 órakor Farsangfarka Batyus Bált tartanak a csarnokban, élő mulatós zenével.
 
A második nap kerül sor a kolbásztöltő versenyre, amelyet reggel 9-kor Cser-Palkovics András polgármester nyit meg. A gasztromegmérettetésen olyan illusztris kolbásztöltők is asztalhoz állnak, mint Palkovics Krisztián vagy a Fehérvár Médiacentrum munkatársai.
 
A nevezési díj 6000 Ft/csapat, amelynek fejében a versenyzők 5 kg kolbászhúst és kenyeret kapnak. Az ezen felüli húst mindenki az előre leadott mennyiség alapján a helyszínen lévő FÖ-MO húsboltból veheti meg.
 

 
A munkaasztalt, a sütési lehetőséget a szervezők biztosítják, viszont az eszközöket, fűszereket és a tálaláshoz szükséges például savanyúságot, tormát, mustárt stb. mindenkinek magának kell hoznia. A termékek "minősítése" 12 és 13 óra között lesz.
 
A zsűri az értékeléskor az ízélményt, a munkaasztal tisztaságát, a receptúra közreadását, a humoros bemutatkozást, valamint a csapatok megjelenését is díjazza.
 
Nevezni 2015. február 6-ig lehet Patakiné H. Szilviánál a kedd-szombat 7 órától 15 óráig a Jancsárkert Termelői-és Biopiacon a Gécs Pékség boltjában.
 
Bővebb információ: a piac Facebook-oldalán, a 30/618-7273-as telefonszámon vagy az Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges e-mailcímen.
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >