Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Forgalomba állnak a Citaro buszok Székesfehérváron
Forgalomba állnak a Citaro buszok Székesfehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2015. február 05.

Image

Januárban forgalomba állt az a hat autóbusz, amelyet még tavaly év végén szerzett be a helyi közlekedési társaság összesen nettó 109 millió forint értékben. Ezzel a fejlesztéssel a legidősebb járművek helyére korszerű, használt autóbuszok kerülnek – mondta el Székesfehérvár polgármestere és az Alba Volán jogutódjaként működő KNYKK Zrt. vezérigazgatója közös sajtótájékoztatóján, amelyen részt vett Simon Zoltán, az MNV Zrt. főosztályvezetője is.

 

 

A helyi közösségi közlekedésben résztvevő autóbuszok száma 50, amelyek átlagosan összesen 254.400 km-t teljesítenek havonta. Az 1114 járaton egy hónapban átlagosan 1.958.000 az utazások száma. Ezek az adatok jellemzik a helyi közösségi közlekedést Székesfehérváron.

A szolgáltatást igénybevevők kényelmének növelése, valamint a környezetszennyezés és a gépjárművek átlagéletkorának csökkentése érdekében hat újonnan beszerzett, nettó 109 millió forint értékű használt autóbuszt állított forgalomba a székesfehérvári tömegközlekedésben a Középnyugat-magyarországi Közlekedési Központ (KNYKK) Zrt.

A forgalomba állt buszok közül egy csuklós és egy szóló buszt mutattak be a Jancsár utcai decentrumban tartott szerdai sajtótájékoztatón. Németh Tamás, a KNYKK vezérigazgatója jelentős fejlesztésnek nevezte a négy csuklós és két szóló, Mercedes Citaro típusú autóbusz beszerzését. Mint mondta, ezzel folytatódik az a modernizációs program, amelynek elsődleges szempontja a környezeti terhelés csökkentése. „A székesfehérvári helyi közösségi közlekedésben résztvevő autóbuszok átlagéletkora másfél évvel csökken (14,9-ről 13,4-re). Ezt megelőzően legutóbb 2009-ben hét, majd 2011-ben pedig egy használt autóbuszt vásárolt a vállalat, amelyek azóta is Székesfehérvár helyi közlekedésében teljesítenek szolgálatot. A most forgalomba álló 4 csuklós és 2 szóló kivitelű autóbusz már ezekben a napokban is gondoskodik a kényelmes utazásról. A járművek automata sebességváltóval és korszerű, EURO 3-mas motorral felszereltek.” – tájékoztatott Németh Tamás, KNYKK Zrt. vezérigazgatója.

A modernizációs folyamatokat a város minden szempontból támogatja, mondta dr. Cser-Palkovics András. „Az önkormányzatnak és a szolgáltatónak közös feladata és célja, hogy a közösségi közlekedés arányát növelje, amely akkor lehet versenyképes, ha a szolgáltatás színvonala emelkedik.”   Székesfehérvár polgármestere hozzátette: „Múlt héten került sor az Alcoa cég új keréktermékgyártó üzemének avatására, amely fontos fehérvári beruházás. A partnerség jegyében Székesfehérvár Önkormányzata és a Középnyugat-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. közös döntést hozott: a helyi közösségi közlekedésben résztvevő autóbuszokat fokozatosan az itt készülő modern alumínium kerékalkatrészekkel szerelik fel.”  – emelte ki dr. Cser-Palkovics András polgármester.

A most beszerzett autóbuszok az elmúlt hetekben a székesfehérvári helyi autóbuszok piros-kék színét kapták és felkerült rájuk az új közlekedési központ logója is. A KNYKK, azaz a Középnyugat-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. a Fejér megyei Alba Volán és a Komárom-Esztergom megyei Vértes Volán jogutódjaként működik január elsejétől.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >