Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Elkészült a teljes tetőfelújítás a Hétvezér Általános Iskolában is Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2015. február 06.

Image

Látogatást tett dr. Cser-Palkovics András polgármester és Deák Lajosné önkormányzati képviselő a Hétvezér Általános Iskolában, ahol teljesen felújították a tetőt az elmúlt hónapok során. A tanévkezdéskor érkezett özönvízszerű esőzések miatt az épület több helyen beázott, ami jelentős kellemetlenségeket okozott a tanításban, az iskola mindennapi életében.

 

 

Székesfehérvár Önkormányzata azonnali közbelépésének köszönhetően az egyébként is tervezett tetőfelújítást előrehozták, mintegy 3.000 négyzetméteren szigeteltek és megoldották a csapadékvíz-elvezetést is.  A probléma azonban nem egyedi, ami indokolttá tette a tetőfelújítási program ütemezett folytatását a következő években. Idén nyolc intézményben várható hasonló, mintegy 300 millió forint összértékű beruházás a város saját finanszírozásában. 

Nem mindennapi helyzettel álltak szemben tanévkezdéskor a Teleki Blanka Gimnázium és Általános Iskola Sziget utcai intézménye és a Hétvezér Általános Iskola tanulói és pedagógusai. A hirtelen érkezett nagy mennyiségű csapadék miatt mindkét épület több helyen, jelentősen beázott, ami azonnali megoldást követelt. Székesfehérvár Önkormányzata gyors közbelépésének köszönhetően az iskolákban teljes tetőfelújítást hajtottak végre. Mára az intézményekben  visszatért az iskolai élet a normál kerékvágásba. A Sziget utcai épületben két hete, a Hétvezérben ma tartottak bejárást, melyeken dr. Cser-Palkovics András polgármester a területi képviselőkkel, a kivitelezőkkel és az intézményvezetőkkel közösen tekintette meg a saját finanszírozásban megvalósult beruházásokat.

„A ’70-es években épült Hétvezér Általános Iskola egy CLASP rendszerű, kétszintes, mára elavult épületben működik. Az eddigi toldozás-foldozás helyett teljesen leszigetelték a tetőt mintegy 3.000 négyzetméteren, ezzel párhuzamosan megtörtént csapadékvíz-elvezető rendszer komplett felújítása, valamint a beázással érintett tetőszakaszok alatt kicserélték az álmennyezetet is.  Ezzel több évtizedes probléma és a balesetveszély is elhárult. A 68 millió forint értékű beruházás az Ybl Miklós-program keretében zajlott a város saját finanszírozásában.”
 – mondta el a bejárást megelőző sajtótájékoztatónDeák Lajosé önkormányzati képviselő.

„A Hétvezér iskola mindennapjait nagyon megkeserítette, hogy állandóan figyelnünk kellett az időjárási körülményeket, ezért nagyon örülünk az elkészült beruházásnak! A november elején kezdődött építkezés nagy együttműködést kívánt a kivitelezőktől, az iskola dolgozóitól és a tanulóktól egyaránt, hogy az oktató-nevelő munka zavartalanul folyjék. Reggelente taktikai megbeszéléseket tartottunk, hogy a kivitelezők hol nyúlhatnak hozzá az épülethez. Köszönjük, hogy remek munkát végeztek és reméljük, hogy a szép eredmény egyben tartós is lesz!”
 – emelte ki Lángfalvy Péterné igazgató.

„Méltatlan körülmények uralkodtak a Hétvezér iskolában, a Dunántúl egyik legjobb oktatási intézményében. Köszönöm a dolgozók, a diákok, a szülők és a kivitelezők hozzáállását, türelmét egyaránt!”
 – mondta dr. Cser-Palkovics András polgármester, majd bejelentette: számos intézmény hasonló problémával küzd, ezért Székesfehérvár Önkormányzata tovább folytatja a tetőfelújítási beruházásokat az Ybl Miklós-program keretében, legalább a következő három évben.


2015-ben nyolc intézményben – az Egyesített Szociális Intézmény I. számú Idősek Otthonában, a III. számú Bölcsődében, a Tóvárosi Óvodában, a Tolnai Utcai Óvoda Sziget Utcai Tagóvodájában, az István Király Általános Iskolában, a Németh László Általános Iskolában, a Bory Jenő Általános Iskolában és a Vasvári Pál Általános Iskolában – hajtanak végre hasonló beruházást, a napokon belül benyújtásra kerülő költségvetési tervezetben csaknem 300 millió forintot különítettek el erre a célra. A munkálatokra a költségvetés elfogadása után, a szakemberek által javasolt ütemezésben kerül sor. Az Ybl Miklós-program, egyéb intézményi fejlesztések és az Integrált Településfejlesztési Stratégia keretében megvalósuló uniós beruházások összértéke 2015-ben csaknem eléri az 1,5 milliárd forintot.


„Elkötelezettek vagyunk, hiszen intézmények nélkül nincs város! Éppen ezért a következő években látványos fejlesztésekre készülünk.”- zárta gondolatait a polgármester.


 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >