Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Lendületbe jött az Alba
Lendületbe jött az Alba Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2015. február 09.

Image

Nem sokan gondolták volna a szezon előtt, hogy a TLI-Alba Fehérvár kosarasainál szinte ünnep lesz, ha sikerül két egymás utáni mérkőzést megnyerniük, márpedig mostanra ez a helyzet alakult ki. Az idény kezdetén a bajnoki döntőt megcélzó együttes az alapszakasz hajrájához érve negatív mérleggel állt a 8. helyen, így a szokásosnál is sokkal értékesebb a Szeged ellen aratott szombat esti siker. A 103-73 arányú győzelemmel sikerült stabilizálnia magát a 7. helyen Székely Norbert együttesének, s maradt némi esélye arra is, hogy további 1-2 poziciót feljebb lépjen a tabellán.

 

A Szedeák elleni derbin alaposan beragadt a rajtnál az Alba, 2-9 után ébredt, de utána gyorsan helyrerakta a szegedieket, s az első negyed végére 8, félidőre már 20 pontos előnyben volt. Ezt sikerült még megfejelni a harmadik negyedben, így már 32 pontos különbség is volt a küzdő felek között. Most nem kellett izgulnia a végjáték miatt az Albának, mert bár alaposan kiengedett a hajrára, így is egészen simán lehengerelte a Tisza-partiakat.

Az új fiú, Gilchrist korlátlan úr volt a palánkok alatt, védekezésben és támadásban egyaránt remek dolgokat produkált, s 21 pontja is kalapemelést érdemel. Mellette a 24 pontos Kromah, a 21 egységig jutó Csorvási és a 10 pontos Supola is sokat tett a sikerért, amely önbizalomszerzés tekintetében jól jött a következp két nagy rangadó előtt.

A Paksot szombaton (02.14, 18:00), a Kecskemétet február 28-án (ugyancsak szombat 18:00) fogadják Simon Balázsék. A korábbi fehérvári pontkirály Brandon Wood ismét kimaradt a csapatból, lehet, hogy újabb változás lesz a keretben?...

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >