Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Beragadt a rajtnál a Volán Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2015. február 11.

Image

Gyengén kezdett, talpraállt, majd végül mégis sima 7-3 -as vereséget szenvedett Salzburgban a Fehérvár AV19 jégkorong csapata az osztrák profi liga felsőházi középszakaszának első fordulójában. A magyar együttes a hajráig esélyes volt a pontszerzésre az alapszakaszt toronymagasan megnyerő alakulat otthonában, ám az utolsó negyedórában bekapott 3 gól megpecsételte sorsát. A Volán találatain Banham, Sarauer és Kóger osztozott. Előbbi kettő összesen 3-3 ponttal zárta a meccset, ám ez is kevés volt.

 

 

Az alapszakasz során nagyon sokszor került korán legalább kétgólos előnybe a fehérvári gárda, ám nem mindig sikerült ezt végül győzelemre is váltani. Talán ez lebeghetett a játékosok szeme előtt az első játékrész vége-felé közeledve, amikor az egyébként jóval veszélyesebben játszó Red Bull 2-0 -ra elhúzott, ugyanis Banham révén sikerült még az első szünet előtt szépítenie, majd rögtön a második harmad elején az immár magyar válogatott, honosításra váró Sarauer gójával egyenlítenie az AV19 -nek!

Nem tartott aztán sokáig az öröm, az Engstrand kapuját folyamatosan nyomás alatt tartó "Bikák" ugyanis a játékrész hajrájában  kétszer is villantak, visszaállítva a két találatnyi különbséget. Ekkor azonban még nem érezhették magukat páholyban, s még kevésbé a záró 20 perc elején, amikor Kóger ismét közel lopta csapatát a házigazdákhoz.

Engstrand nem unatkozott Salzburgban4-3 után azonban már nem csak a kapuralövési mutatóban, a gólok számában is megmutatkozott az osztrákok fölénye, az utolsó bő negyedórában háromszor is kapitulálásra késztették a Volán svéd kapusát, beállítva a 7-3 -as végeredményt. A 40-17 -es kapuralövési arány fényében nehéz lenne azt állítani, hogy nem megérdemelten, de ha Rob Pallin együttese kicsit élesebb, keményebb, jobban pörög, mint ahogy tette a meccs jelentős részében akkor ez minden tekintetben jóval szorosabb meccs lett volna. Mintha megártott volna a másfél hetes pihenő a játékosoknak. Persze csak az egyik felének, mivel a válogatottban szerepelt a másik fele...

Akárhogy is van, lesz, már azzal bravúrt hajtott végre a Volán, hogy bejutott a felsőházba, így biztos résztvevője lesz a play-offnak, ahol pedig bármi lehet. Persze azért nem mindegy, hogy ott kivel küzd meg az elődöntőért a magyar élgárda, így üdvözítő lenne néhány újabb bravúrral esetleg fellopakodni a legjobb négybe, mert akkor pályaelőnnyel kezdhetné a rájátszás első körét, ami mindenképpen nagy előny volna egy ilyen remek közönséggel rendelkező egylet számára, mint a fehérvári.

Folytatás pénteken 19:15 -kor hazai jégen a Villach ellen, majd vasárnap a Znojmo otthonában Csehországban 17:30 -kor. Egy esetleges kettős siker szerencsés esetben akár a dobogóra is repítheti a Pallin-fiúkat.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >